A világ legjobbjai az ELTE Mini vb-n!

62 mérkőzés, 32 csapat, közel 350 résztvevő, és már-már trópusi idő jellemezte a július 5-én megrendezett Egyetemi Mini Világbajnokságot.

Reggel nyolc és kilenc óra között megérkezett az összes csapat a világ minden tájáról. A csoportküzdelmek nagy csatában zajlottak. Ez a vb sem múlhatott el meglepetések nélkül, erre a legjobb példa, hogy Portugália, Spanyolország és Anglia is továbbjutott a csoportjából, ugyanakkor Costa Rica, Algéria és Görögország csapata is sikeresen vette az akadályokat és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Négy pályán, párhuzamosan zajlottak a mérkőzések. Az ELTE minden kara, több tudományterülete képviseltette magát, az egyetemi bajnokságok csapatainak színe-javát felsorakoztatva.

A torna ideje alatt, a 2014. július 19-31. között megrendezésre kerülő U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot népszerűsítő programokra is sor került.  A résztvevő játékosok a magyar válogatott mezbe öltözött csinos segítőktől labdát kaptak és pontosan 19 dekázást kellett végrehajtaniuk. Ezt követően egy belépésre jogosító utalványt – vouchert – kaptak, amellyel kilátogathatnak az Eb valamely mérkőzésére.  A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a vb után induló, hazai rendezésű kontinenstornára.

A torna „meglepetéscsapata”, a győztes Nigéria (NSZK) lett, aki a döntőben Németország (ELTE-BEAC Futsal) együttesét múlta felül, egy szoros 1-0-s mérkőzésen. Harmadik helyen Spanyolország végzett, akik Hollandiát verték meg a bronzmérkőzésen.

Aranycipő: Bánk Levente (Nigéria) – gólkirály
Aranylabda: Kiss Gergő (Németország) – legjobb játékos
Aranykesztyű: Nagy László (Nigéria) – legjobb kapus

A díjátadó nyitányaként Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete elmondta, hogy jogászként külön örül, hogy a győztes csapat tagjai az ELTE ÁJK hallgatói közül kerültek ki, egyúttal megköszönte az ELTE-BEAC meghívását és a szervezést. A Nagykövet Úr mellett Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó és Prof. Dr. Karácsony András, az ELTE rektorhelyettese, a BEAC elnöke adta át a legjobbaknak járó különdíjakat.

Köszönjük a csapatoknak a részvételt, hajrá ELTE, hajrá BEAC!

(beac.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]