Nem várt események a Szláv Kupán

Idén a mérkőzések drámai fordulatain kívül egyéb meglepő fejleményeket is tartogatott a torna…

Egy derűs június végi napon, tökéletes futballidőjárás mellett került ismét megrendezésre a Szlavisztika tanszék éves sportrendezvénye, a Szláv Kupa. Idén a mérkőzések drámai fordulatain kívül egyéb nem várt eseményeket is tartogatott a kupa…

Azon a bizonyos pénteki napon, amikor az ELTE műfüves pályáira kúsztak a nyári nap első sugarai, még senki sem sejtette, hogy ez a nap még nagy adag csalódást és fájdalmat is tartogat egyesek számára.

Vidám szláv zenék és még vidámabb szláv szakos hallgatók fogadták a torna résztvevőit, majd hozzáláttak a paprikás krumpli bográcsba tessékeléséhez, amely a torna halk szemlélőjeként a kupa végére, éppen időben el is készült (nagyon finom volt, egyesek még haza is vittek belőle).

Nyolc csapat nevezett be, hogy elhódítsa e méltán híres torna dicső serlegét. Két csoportban küzdöttek egymással a felek a továbbjutásért. Az ’A’ csoportban némileg kiegyenlített csata zajlott a Perkeltsaft, a Csontdarálók és az LGBT között . A ’B’ csoport viszont toronymagasan a Major elsőbbségét hozta, akik azonban az elődöntőben elbuktak az ’A’ csoport második helyezettje, a Perkeltsaft ellen. A ’B’ csoport másodikját, a harcos Spartac Akelát azonban sikerült legyőzniük, így a harmadik helyezéssel vigasztalódhattak. A döntőt nagy csatában végül a Csontdarálók együttese nyerte.

A sörcsapok hibátlanul üzemeltek, a bográcsból finom adagokat merítettek, látszólag felhőtlen volt ez a délután. Ám ekkor jött a botrány… Felrebbent a hír, hogy a nagy hagyományokkal bíró, büntetőrúgó verseny elmarad.  A neve elhallgatását kérő szervező, P. Fruzsina először ezt cáfolta, majd mindenkit megnyugtatott, hogy ez csak szóbeszéd. Végül aztán tényleg elmaradt, e sorok írójának keserű bánatára. Úgy hisszük, hogy a négyes metró beruházásai emészthették fel a verseny forrásait, de jövőre már ismét benevezhetünk a mindig nagy izgalmakat, remek védéseket és hálószaggató gólokat hozó büntetőrúgó versenybe. Reméljük ezt azért is, mert ha nem így lesz, az MLSZ várhatóan kétmilliós büntetést fog kilátásba helyezni.

Az első három helyezett csapat érmekkel és egy-egy horvát nemzeti színekben pompázó focilabdával gazdagodott, a torna győztese pedig még egy serleget is haza vihetett. A rendezvényre családok is kilátogattak, a hangulatra nem lehetett panasz, mert szokásosan jó, amolyan szlávos volt. Köszönjük a szervezést!

(Fotó: Szlavisztikai Intézeti Képviselet Facebook oldala) 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]