Télvégi tollaslabdasikerek

A háló mentén az év első két hónapjában is zajlott az élet: tollaslabdázóink továbbra is töretlenül szállítják a szebbnél szebb eredményeket.

Az egyetemen sportoló amatőr szintű játékosok előszeretettel látogatják a különböző budapesti amatőr versenyeket. Január 26-án, Kispesten rendezték meg a Kispesti Tollaslabda Hétvégék aktuális fordulóját.

Egyetemünket párosban és egyéniben egyaránt több játékos képviselte. Név szerint: Gráber Brigitta, Váczi Vivien, Cseh Anita, Varga Miklós, Galgóczi Gergő és Tóth Richárd. A verseny az egyéni küzdelmekkel kezdődött. A női versenyszámban Gráber Brigitta 4 győzelemmel a 2. helyet szerezte meg, éppen csak lemaradva az Érdi VSE játékosától, Demeter Judittól. Harmadik lett a MAFC fiatal játékosa, Török Renáta. A férfiaknál nagy örömünkre Tóth Richárd az első helyen végzett – méghozzá veretlenül. A második Oberländer Sándor lett, harmadik pedig a Vízmű SE ifjú tehetsége, Horváth Barnabás. Férfi párosban a Galgóczi-Tóth páros bronzérmet szerzett, ami meglepetés, hiszen most indultak először együtt ilyen versenyen. Vegyes párosban két duónk is érmet szerzett: Gráber Brigitta és Varga Miklós ezüsttel, Cseh Anita és Galgóczi Gergő pedig bronzzal térhetett haza.

Február elején a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége szervezésében került megrendezésre az I. Budapesti Egyetemi Bajnokság.

A versenyt ezúttal körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a szervezők. A mostani megmérettetésen csak egyéni (férfi/női) kategóriában indulhattak a versenyzők, reméljük, jövőre már párosban is megmérkőzhetnek majd a vállalkozó szelleműek. Szoros küzdelmek után a férfiaknál újra ELTE-s büszkeségünk, Tóth Richárd végzett az első helyen, elnyerve ezzel a győztesnek járó serleget. Mögötte, hajszállal lemaradva a BGF hallgatója, Rusvai Péter lett a második. A harmadik helyen Bartha Botond (SOTE), illetve Pálfi Dávid (BCE) végeztek. A lányoknál a csekély számú női induló miatt egyetemünk hallgatója, Váczi Vivien külön elismerésben is részesült: Vivien ugyanis a férfi mezőnyben vágott neki a küzdelmeknek, ezért a szervezők a verseny különdíjával jutalmazták.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]