Magas labda volt…

Szerencsére sokan le is csapták. Jól sikerült a II. ELTE Tollaslabda Kupa, a sportágat népszerűsítő december 15-i amatőr verseny. Egyéniben és párosban is szép számmal indultak versenyzők.

Immár második alkalommal rendeztek tollaslabda kupát a BEAC-on. Újdonságnak számított, hogy ezúttal párosban is nevezhettek a tollasozni vágyók. Talán ennek is köszönhető, hogy az első kezdeményezésnél jóval nagyobb figyelmet kapott ez a rendezvény. Szám szerint: párosban tizenketten (itt fiúk-lányok együtt indulhattak), egyéniben pedig tíz női- és huszonegy férfi játékos nevezett, így összesen ötvenöt versenyző vett részt a megmérettetésen.

A verseny a páros kategóriák küzdelmeivel kezdődött, a csapatok előzetesen három csoportba lettek sorsolva. Nagy lelkesedéssel kezdett neki a versenynek az összes csapat, mindenki kitett magáért, de csak a csoportmeccseket megnyerő párok juthattak tovább a helyosztó mérkőzésekre. Itt már komolyabb csatákat láthattunk. A legjobb hat versenyző közül a dobogó harmadik fokára állhatott Seress Júlia és Zimek Gábor, ezüstérmes lett Orvos-Nagy Barbara és Tóth Richárd, a torna legjobbjai pedig Tollas Emese és Kapitány Péter lettek. A győztes páros mindkét tagja kimagaslott a mezőnyből, ezt a későbbiek is igazolták.

A csoportmeccsek után ugyanis kezdődhettek az egyéni mérkőzések, a pároshoz hasonlóan előbb a csoportmeccsekkel, majd a helyosztókkal. A hölgyeknél harmadik helyezett lett Cseh Anita, második Gráber Brigitta, az első pedig, a párosban is diadalmaskodó Tollas Emese (Olvasóink és Emese elnézését is kérem, de az ő vezetéknevének és sportágának csodálatos találkozása mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Úgy tűnik, predesztináció esete forog fenn.)

Férfi egyéniben a győztes páros férfi tagja, Kapitány Péter lett a torna legjobbja, megelőzve az ezüstérmes Vasvári Viktort és a bronzérmes Galbáts Ivánt.

Ezúton szeretnénk gratulálni az összes helyezettnek és résztvevőnek egyaránt, továbbá arra buzdítunk mindenkit, hogy a tavaszi, harmadik alkalommal megrendezésre kerülő tornán vegyen részt, mert tollasozni jó!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]