Egyetemi Futsal: döntetlen a forduló rangadóján

Csapatunk nem bírt a nagy rivális Óbudai Egyetemmel, míg a BKF és a Pázmány magabiztosan hozta a kötelezőt a BEFB 2. fordulójában.

Öt mérkőzéssel folytatódott a Budapesti Egyetemi Futsal Liga, az MLSZ Budapesti Igazgatósága által életre hívott friss kezdeményezés. A második kör két kiemelt mérkőzésén a BKF a Károlival, míg csapatunk, az ELTE-BEAC az Óbudai Egyetem együttesével csapott össze.

Ismét nyertek a Farkasok

A szerdai játéknapon győzelmet várt, és hozta is a kötelezőt a BKF Farkasok csapata, így két nyert meccsel eddig száz százalékosan állnak a bajnokságban. Az ellenfél Károli ÁJK gárdájának ezúttal meg kellett elégednie a tisztes helytállással, a következő fordulóban talán pontokért is harcolhatnak majd.

Darázs Tamás, csapatvezető BKF Farkasok: Gratulálok a falkának, kiváló mérkőzést játszottunk egy jó erőkből álló csapat ellen. Igaz, vannak még hiányosságaink, de ezeket folyamatos munkával pótoljuk. Jövő héten egy NB II-es csapattal játszunk felkészülési mérkőzést, amelyen bemutatkozik a csapat új edzője. Két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, morálisan nagyon erős a gárdánk, nincs kitől félnünk.

Döntetlen a forduló rangadóján

És akkor lássuk, ami egyetemünk számára igazán lényeges volt a héten… Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok az Óbuda–ELTE-BEAC meccsen, a kiegyenlített csatában jó ideig nem alakultak ki nagy helyzetek, a mezőnyharc volt jellemző. Ezt megtörve Kovács Levente révén az Óbudai Egyetem szerzett vezetést a 7. percben, de együttesünk a következő akcióból rögtön egyenlíteni tudott. Az óbudaiak aztán ismét magához ragadták a kezdeményezést és a 15. minutumban gólt is lőttek, a szünet előtt egy perccel azonban Kiss Benjámin egalizált, így döntetlennel fordulhattunk. A második félidő 5. percében aztán ismét Kovács volt eredményes, válaszul jöttek az ELTE-ziccerek, de csapatunk jó ideig sajnos nem tudta kihasználni azokat. A meccs végén már nagyon úgy tűnt, csak egy cél lebeg az óbudaiak szeme előtt: mindenáron kihúzni az egygólos előnnyel a lefújásig. Ez azonban mégsem jött össze… Kiss a vége előtt két perccel ismét eredményes volt, így a meccs összképét látva, a számunkra kedvező, 3-3-as döntetlennel ért véget a mérkőzés.

BKF Farkasok- KRE Főnixek ÁJK 8-5

Gól: Bata (6., 35.), Bajor (10.), Kovács V. (17., 18.) Nagy K. (34.), Nagy P. (38., 44.) ill. Mező I. (16., 29., 50.) Sponga (36., 45.)

Óbudai Egyetem- ELTE BEAC 3-3
Gól: Kovács L. (7., 30.) Gergály (14.) ill. Nagy Zs. (7.), Kiss B. (23.,48.)

További eredmények:

KRE Főnixek BTK-JTE Pázmány 1-5
Corvinus Futsal- ELTE ÁJK 0-3
TFSE-BME Docler Akadémia 3-0

A bajnokság legfrissebb híreiről itt tájékozódhattok:

https://www.facebook.com/BudapestiEgyetemiFutsalBajnoksag?fref=ts

(Farkas Máté)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]