Polythlonos sikerek a Balatonman Fesztiválon

Újra bizonyított a nagy csapat: Polythlonosaink a legnagyobb hőségben is remekül helytálltak a június közepén megrendezett Balatonman Fesztiválon.

Hamarosan véget ér a vizsgaidőszak, hivatalosan is kezdetét veszi a nyár. Sokan fesztiválra mennek – a választék több mint kielégítő -, vannak, akik vízparton, bulikon felejtenek. Külön kategóriába sorolhatók az ELTE-BEAC Polythlon Klub triatlonistái, akik számára ez az időszak egyet jelent a hosszabbnál hosszabb, keményebbnél keményebb közép- és hosszútávú versenyekkel. Ennek egyik állomása a június közepén megrendezett Balatonman Fesztivál, ahol a levegő forró, a víz hideg, a bakonyi emelkedők kíméletlenek (de nem hajthatatlanok), a siker azonban elsöprő volt.

A Balatonfüreden megrendezett középtávú országos bajnokságon 1.9 km balatoni úszás mellett a Bakonyban egy 90 km-es, emelkedőkkel nehezített bringapályát és végül egy félmaratont, azaz 21.1 kilométert kellett teljesítenie a résztvevőknek, köztük 17 polythlonosnak. Ironman távon (3.8-182-42.2) további 3 csapattag küzdött hatalmasat a tikkasztó melegben, 3 triatlonistánk Speciál távon (1.9-182-8.4) és Iron-táv váltóban indult. Összesen 23 versenyzőnk nevezett és ért célba, senki sem adta fel tehát a versenyt, egytől egyig remekül helyt álltak és teljesítettek. A nagyszámú klub résztvevő már önmagában felemelő, szinte családias-polythlonos hangulatot teremtett a pályákon. Ezen kívül büszkén jelentjük, hogy versenyzőink között országos bajnokokat is avattak.

A nőknél két polythlon-egyenmezes is dobogóra állt: az ezüstérmet Szurominé Pulsfort Diána, a bronzot pedig Laluska Zsuzsa nyakába akasztották.

Kis Gyula, a klub vezetőedzője a tavasz eleji, igen súlyos kettős alkartörést, összecsavarozást és kényszerpihenőt követően „vassal a gépezetben”, hatalmas bravúrral, sokakat meglepve, önmagát és klubtársait pedig meghatva újra a középtáv országos bajnoka lett egy igen erős mezőnyben, magabiztos versenyzéssel, közel 8 perces előnnyel.

Gyula részletes versenybeszámolóját honlapján olvashatjátok el.

Az egyéni sikerek mellett a csapatbajnokságon is remekeltünk: a nőknek (Szurominé Pulsfort Diána, Laluska Zsuzsa, Nagy Csilla) arany, a férfiaknak (Kis Gyula, Csikós Gergő, Harangozó Tamás) ezüstérem dukált.

TRIATLON KÖZÉPTÁVÚ OB egyéni eredmények

FÉRFIAK
1. Kis Gyula (ELTE-BEAC-Polythlon) 4:15:46 óra
2. Flander Márton (Mogyi Baja-Pécs) 4:23:28
3. Benőcs Zoltán (PVK-Mali TK) 4:26:42

NŐK
1. Brassay Réka (Veszprémi TE) 4:54:27
2. Szurominé Pulsfort Diána (ELTE-BEAC-Polythlon) 5:19:55
3. Laluska Zsuzsa (ELTE-BEAC-Polythlon) 5:26:45

További klub eredmények ide kattintva érhetőek el!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]