Gyermeknapi (érem)eső

A hétvégén a TF pályáján rendezték az Egyetemi Atlétikai MEFOB-ot, ahol az ELTE versenyzői remek szereplésük révén 6 bajnoki címet, 13 érmet és összesen 28 pontszerző helyezést értek el.

Május utolsó hétvégéje hagyományosan a gyerekeké. Idén azonban nem csak a gyermeknapi programok miatt marad emlékezetes számunkra ez a két nap, hanem egyetemi atlétáink kiemelkedő eredményei miatt is, a BEAC sportolói ugyanis kiváló teljesítményt nyújtottak a 2013-as MEFOB-on. Különösen azért is fantasztikus az, amit a lányok illetve fiúk véghezvittek, mert bizony igencsak színvonalas mezőny gyűlt össze a TF pályáján, ahol egyébként válogatott atlétáink is megmutatták magukat. Baji Balázs 110 gáton futotta meg egyéni legjobbját (13,46 mp), de az Eb-második Deák Nagy Marcell (400 m), vagy Kazi Tamás (600 m) is ott volt meghívottként a versenyen.

Ami az ELTE „aranyosait” illeti, Srp Miklós 47:05,37 perccel teljesítette a 10 kilométeres gyaloglást. A női 1500 méteres síkfutásban, a korosztályában nagy tehetségnek tartott Kenesei Zsanett érte el a legjobb időt (4:41,29) tizennégy másodpercet verve a másik két dobogósra. 400 gáton Pető Dóra győzött, szintén magabiztos fölénnyel (1:00,70). Az 5000 méteres síkfutást kisajátították maguknak sportolóink, ugyanis mindkét nemnél ELTE-s bizonyult a legjobbnak. A nőknél Czebei Réka (16:55,63) majd fél percet vert a második helyezettre, míg a férfiaknál Csere Gáspár (15:08,25) tizennyolc másodperccel előzte meg BME-s riválisát. A váltók terén a női 4×400-as Pető, Czebei, Kenesei trió Perjés Fannival kiegészülve szintén aranyat szerzett (3:59,16).

A hat bajnoki cím mellett további hét érmet szereztek atlétáink. A négy ezüstös között triplázót is találunk Kenesei Zsanett személyében, aki 800 méteren is dobogóra állhatott (2:13,88), és csak szoros versenyben, hat századdal maradt le az aranyról. A férfiaknál Kővári Tamás 400 gáton (54,52), Vindics Balázs pedig 1500 méteren (4:01,12) örülhetett a második helynek. A 4×400-as Bende, Hódosi, Dohoczky, Kővári váltónk szerezte a negyedik ezüstérmet, 3:25,84 perces időeredménnyel.

A három bronzos versenyző közül Perjés Fanni 800-on (2:16,28) már második medáliáját szerezte, ahol éppen Kenesei mögött végzett, így két ELTE-s is dobogóra állhatott ebben a számban. Arról pedig, hogy ne csak futósikereink legyenek, Nováki Csaba és Hódosi Máté gondoskodott: előbbi 14 métert ugrott hármasugrásban, ahol csupán tizennégy centi választotta el a második helyezettől, míg Hódosi kevesebb próbálkozásból elért 195 centiméterével fért fel a dobogóra magasugrásban. Itt ugyanis négyen is ugyanennyit ugrottak.

A további tizenöt 4-8. helyezett között a már említett versenyszámokon kívül több más sportágban is jeleskedtek legjobbjaink. A férfiak tízpróbában, távolugrásban, gerelyhajításban, diszkoszvetésben és súlylökésben, míg a nők távolugrásban szereztek értékes helyezéseket. A női 4×400-as váltóval, továbbá 400 gáton aranyérmes Pető Dóra mindössze huszonhárom századdal maradt le 400 méter síkfutásban a dobogóról (57,26). Ezzel együtt jogosan állíthatjuk, hogy az éremeső, és a helyezészápor fényében, kiváló hétvégét zártak atlétáink. Jövőre pedig szurkolhatunk nekik, hogy „aranyosaink” címüket megvédve, a többiek pedig egyéni legjobbjaikat megjavítva teljesítsenek, amivel akár hasonló eredmények elérésére is képesek lehetnek. Zárásként csak annyi: Szép volt lányok, fiúk!

Hajrá, ELTE-BEAC!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]