Megújult külsővel és eszközökkel vár az ELTE konditerme!

Mostantól még magasabb színvonalon edzhetsz az ELTE Bogdánfy úti edzőtermeiben.

Örömmel tudatjuk veletek, hogy az ELTE SPORT Kft. Jóvoltából megújult az ELTE Bogdánfy úti konditerme. AZ ELTE-BEAC szakmai munkatársai mellett mindenekelőtt köszönetet kell mondanunk Kostyák Attilának, az ELTE EHÖK sportösztöndíjasának, aki nélkül a nagyívül fejlesztések aligha történhettek volna meg.

És most lássuk, mivel is nyújt többet mostantól a terem, ha alkalomadtán egy kis testépítésre, erősítésre vágynátok!

A konditerem nagyobb terme továbbra is főleg a hagyományos kondicionálás (gépek, súlyok, ergométer használata) hívei számára nyújt majd remek sportolási lehetőséget. Ahogy belépünk a helységbe, a külcsínbeli változások az avatatlan szem számára is azonnal feltárulnak: a terem ugyanis – melyben két új tükör is felszerelésre került – immár vadonatúj festésben pompázik. A teljes felújításon és karbantartáson átesett gépek elhelyezése megváltozott, amivel javult a helykihasználás, ezáltal a feladatok elvégzése mostantól még magasabb színvonalon és még nagyobb létszámban lehetséges. A közeljövőben felszerelésre kerül egy húzódzkodó/tolóckodó, használatba kerülnek kisebb súlyok, és még ezeken kívül is várható egy-két apróbb fejlesztés.

Szintén ebben a teremben került elhelyezésre a Concept2 evező egrométer, mely számos új edzésformára ad lehetőséget. Ez egy kiváló, kompjuterizált, memóriás cardiogép, mely gyakorlatilag az összes izomcsoportot megmozgatja, így ez az eszköz remekül használható minden sportoló számára.

MegújultunkA funkcionális tréningek hódolói kedvében szerettünk volna járni, amikor a kisterem felújítására került sor. A jövőben a TRX, a kettlebell és a crosstréning számos fajtáját lehet majd itt végezni, még jobb körülmények között, szakértő edzők segítségével. Reméljük, ilyen módon egyre több hallgatónkkal tudjuk majd megszerettetni a sportolás ezen mozgalmas, szórakoztató formáit. Ez a terem is új festést kapott, emellett egy új svédszekrény, TRX, bokszzsák rögzítési pontok, továbbá egy tatami is elhelyezésre került. Utóbbi főleg a küzdősportok szerelmesei számára szolgálhat majd nagy örömmel.

A helység egyébként lehetőséget nyújt az ELTE-BEAC versenycsapatainak felkészülésére is, hiszen itt kimondottan az adott sportágra specializálva lehet felépíteni egy-egy edzésprogramot. Jó példa erre két edzőnk, Kénoszt Ferenc és Kis Gyula, akik a futsal- és a triatloncsapat alapozásai idején az erősítő és kiegészítő tréningek esetében gyakran igénybe veszik a termet. A téli időszakban rajtuk kívül evezős csapatunk és a kajak-kenu szakosztályunk is itt végzi szárazedzéseit.

Bízunk benne, hogy az elvégzett felújítások és fejlesztések azt eredményezik, hogy a jövőben egyre többen veszitek majd igénybe az ELTE konditermének kiváló lehetőségeit.

Köszönjük az ELTE SPORT Kft. és az önkéntes segítők – így Kostyák Attila, Gölöncsér Dániel és Kovács Réka – segítségét illetve áldozatos munkáját.

Ez a fejlesztés nagyon jó példája az ELTE SPORT Kft. és az ELTE-BEAC gyümölcsöző együttműködésének, ami lehetővé teszi a Sporttelep egyre jobb kihasználtságát és a magasabb színvonalú sportszolgáltatásokhoz való hozzáférés javulását.

(Fotó: Simó Szabolcs)

(A termekről további képek itt érhetőek el!)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]