8,6 milliót nyert az ELTE SE

Egyetemünk sportegyesülete 8,6 millió forintot nyert, amelyet fejlesztésekre fognak fordítani. A részletekről Simon Gáborral, az ELTE SE ügyvezetőjével beszélgettünk.

A cégek társasági adójának sportcélú felhasználásáról szóló törvény bevezetésével új lehetőségek nyíltak az öt látványsportág – kosárlabda, kézilabda, jégkorong, vízilabda, labdarúgás – utánpótlás- és létesítmény fejlesztése terén.

Simon Gábor elmondta, hogy a pályázaton nyert összeg alapvetően utánpótlás nevelésre és az ehhez szükséges fejlesztésekre fordítható. Azonban a személyi jellegű költségekre, valamint a tárgyi eszköz beruházásra szánt összegek jótékony hatását a felnőtt csapatok is megérzik majd. Előbbiekhez kapcsolódó példaként említhetjük a sportcsarnok széleskörű felújítását.

Az ELTE SE ügyvezetője továbbmenve a következőket hangsúlyozta: “Stratégiai céljaink közt szerepel, hogy az egyetemmel kapcsolatban álló általános- és középiskolákkal, különböző sportesemények szervezésén keresztül ápoljuk a már kialakított kapcsolatokat. Az ilyen és ehhez hasonló szervezések remek apropót szolgáltatnak arra, hogy új iskolákkal is megismertessük egyetemünk oktatásbéli és sportbéli munkásságát. Az efféle megmozdulásokkal az egyetem a sporton keresztül nyitni tud a jövőben esetlegesen az ELTE-re jelentkező hallgatók felé.”

Az említett célokkal kapcsolatban az ügyvezető elárulta, hogy “a jelenlegi összegből két-két edzőt, valamint technikai vezetőt finanszíroznánk. Utóbbiak a sportágak bajnokság-szervezési részével foglalkoznának, előbbiek pedig az utánpótlás nevelésben vállalnának szerepet. A tárgyi eszköz beszerzéssel kapcsolatban terveink közt szerepel a sportcsarnok megfelelő biztonságtechnikai eszközökkel való felszerelése. Ezen kívül, a sportcsarnokban zajló eseményeket színvonalasabbá tevő hangtechnikai berendezések beszerzését tervezzük. A már megvalósult beruházásokra rátérve el tudom mondani, hogy beszereztünk négy darab számítógépet, amelyek nagyban megkönnyítik a sportszervezéssel járó feladatok elvégzését.”

[bquote]Összességében az ELTE egy élő, hosszútávon is eredményesen működő kapcsolatot kíván kialakítani minden támogatójával.[/bquote]

A 2012/2013-as idényre szóló pályázati kiíráshoz szükséges dokumentumokat áprilisig kell benyújtani a megfelelő szervhez. Az ELTE SE, nem titkoltan, még nagyobb összegű támogatásra nyújt be igényt a következő pályázaton. Az így szerzett pénz egy részét a már említett sportcsarnok fejlesztésekre fordítanánk. A további tervek közt szerepel egy, a nagyobb látogatottságot és így nagyobb hangulatot lehetővé tevő mobil lelátó beszerzése, a szellőző rendszer megfelelő kiépítése, valamint a tetőszerkezet felújítása, együttműködésben az ELTE Sport Kft-vel.

Simon Gábor kiemelte, hogy a cégeknek is megéri az egyetemi sport fejlesztésére fordítaniuk társasági adójuk bizonyos százalékát: “A cégeknek duplán megéri a befektetés, hiszen ezzel egyrészt több szempontból is nemes célra fordítják az egyébként is befizetésre kerülő adóforintjaikat. Másrészt a támogató cégek és az egyetem között kialakulhat egy hosszabb távú együttműködési. Ennek részeként a cégek is részesei lehetnek az ELTE-s sportközösségnek. Informálnánk a támogató cégeket az egyetemi sportágak folyamatos fejlődéséről és a különböző csapatok eredményeiről. Valamint – ami az előbbinél is fontosabb – az ELTE sportegyesületének lehetősége nyílna az ELTE sportéletet támogató cégeknek dolgozói sportnapokat, családi sport programokat szervezni, amelyek minden cég életében meghatározó csapatépítő erővel bírnak. Összességében az ELTE egy élő, hosszútávon is eredményesen működő kapcsolatot kíván kialakítani minden támogatójával.”

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]