VII. ELTE Téli Bajnokság – Felvillanyozva

Négy forduló után kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok a VII. ELTE Téli Bajnokságban, a két csoport két hibátlan és két pont nélküli csapatot tud felmutatni.

Mint tudósítónkat tájékoztatták, az ELTE SE-Illyés az elmúlt fordulókban szándékosan gyakorolta az edző nélküli üzemmódot, hogy most amikor szellemi irányítójuk a másik pályán fog izzadni a meccs alatt, most se legyenek fehér foltok a taktikában. Nos, az ELTE SE reménységei ha nem is hibátlan játékkal, de a Ground Force One 3-2-es legyőzésével begyűjtötték a három pontot. Utóbbi csapat négy forduló alatt képtelen volt pontot szerezni, így papíron erős kerete ellenére máris elbúcsúzhat felsőházi reményeitől.

Közben Árendás bizonyította, hogy volt értelme, hogy fiait kézi vezérlés nélkül hagyja küzdeni, hiszen ő lőtte a JogÁSZ első három gólját a húsz percig hatékonyan védekező Kozelito Tél hálójába. A JogÁSZ ezzel elkezdte jóvátenni a múlt heti, kétszeres bajnokhoz méltatlan eredményt, a Kozelitóról pedig a súlyos vereség (2-7) révén kiderült, hogy a dobogós helyezés inkább a kedvező sorsoláson múlt, az igazán nagyok ellen még mindig csak a tisztes helytállás és a gólszerzés lehet a fiatal sárgák reális célja.

A Sujet több dolognak is örvendhetett ezen a szép szombati napon, melyek közül még csak az egyik volt a múltkor balesetet szenvedő játékos visszatérte. A létszámhiányos, vészkapussal felálló Bandó Karesz ellen végig fölényben játszva, nem csak a győzelmet szedték össze a katolikusok, hanem a saját kapujuk szüzességét is a végsőkig megőrizték (4-0), ami igazán ritka és becsülendő tett ebben a mai világban.

Bezzeg a Folk Boys és a Polszki hamar felavatták egymást, és bár a Polszki előbb talált be, sőt, Bernáth mesterhármast szerzett, de a Folknak öt különböző játékosa zörgette meg a hálót, ami testvérek között is kétgólos néprajzos sikert jelent. Ezzel a Folk Boys is csatlakozott a Stadion—Black Ram—Kozelito tengelyhez, akik még vérre menő harcot fognak vívni egymással az A csoport felsőházban kiadó két helyért.

Ezután került sor a forduló rangadójára, a bajnoki címre esélyesek között számon tartott FC Fehérvár, és a felsőházi tagságát még be nem biztosító Zsuga Bonito főszereplésével. Eleinte a TTK-sok (Fehérvár) voltak aktívabbak, a kapufát is megdöngették, de betalálniuk nem sikerült. Épp kezdtek magukhoz térni a bölcsészek, amikor váratlan esemény szakította félbe a találkozót: kialudt a sátorban a világítás, a kora esti időpont, és január közepi dátum összessége pedig vaksötétet eredményezett, még a fehérmezes játékosok is csak hangjelzések alapján észlelték egymást. Percekbe tellett, mire sikerült orvosolni a problémát, amiért utólag a zsugások talán köszönetet is mondhattak, mert az újrakezdés utáni első akcióból Csányi megszerezte a vezetést. Alig fél perccel később Katona egyenlített az így már gólokkal is felvillanyozott találkozón, majd a fordulás után a sárgák házi gólkirálya, Varga húzhatott újabb strigulát lapos távoli lövése után. A hajrában szokásos ötmezőnyjátékosos taktikáját hozta elő a Zsuga, de a fehérváriak védelmén nem tudtak kifogni, sőt nem sokkal a vége előtt Sellei bebiztosította a győzelmet (3-1). A Fehérvár továbbra is százszázalékos, és mivel a legnehezebb alapszakaszbeli meccseiken már túlvannak, igen alacsony szorzóval lehetne fogadni arra, hogy az alapszakasz bajnoka tavalyhoz hasonlóan ezúttal is a fehérváriak lesznek.

A másik pályán a felsőházba jutás szempontjából fontos találkozót vívott a kilencpontos, de könnyű meccsekkel kezdő Stadion FC, és az eddig pont nélküli, de a legnehezebbeken már túl levő Black Ram. Ha a mágnestáblára felrajzolt taktikát nem is sikerült maradéktalanul megvalósítania a Fekete Kos fiainak, hátrányból fordítva, majd büntetőből biztossá téve a győzelmet (3-1) begyűjtötték a fontos három pontot, és megindultak fölfelé a tabellán. Ez a meccs a villanykimaradást is jobban megúszta, hiszen épp a félidei szünetben ütött be a nagy sötétség.

A pont nélküli Kofola és a százszázalékos Szigeti veszedelem összecsapása papíron előre elrendezettnek tűnt, a pályán azonban nem volt az, a lelkes kiscsapat tagjai kétszer is ráijesztettek a trónkövetelőre, de egy nagycsapatnak többek között az az ismérve, hogy a kötelező győzelmet mindig, rosszabb forma esetén is szállítani tudja, és az elhúzódó izgalmak ellenére ezúttal sem történt másként (2-4).

Időrendben a legtovább nyúló találkozón félelmet nem ismerve esett egymásnak a Kopa Kőbánya, és a BennKillah. Néhány perc átmozgatás után futószalagon kezdték termelni a gólokat a sportemberek, a Kopa háromig, a BennKillah nyolcig jutott. Mindkét csapat fel tud mutatni egy-egy mesterhármast szerző, illetve egy-egy kiállított játékost. Előbbi kategóriában Bitai, és az eddig is minden meccsen hálóba találó Orbán nevét jegyezhettük fel; a kiállítottak nevét azonban fedje jótékony homály.

 

 

Zeus

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]