A képviselők is tudnak izzadni

A Sportéjszaka keretében nálunk vendégeskedik az országgyűlés labdarúgó válogatottja. Egy tanárainkból verbuválódott teammel csapnak össze. Lesz tehát kiért szorítanunk péntek este a BEAC-on!

Két olyan együttes mérkőzik meg egymással, akik a hétköznapi életben fontos embereknek számítanak munkájuk terén. A politikusok nemzetünk jobb útra terelésével próbálkoznak szakadatlan (hogy ezt mennyire teszik sikeresen, azt döntse el mindenki maga), míg tanáraink egyetemünk életében játszanak kiemelkedő szerepet. Így nem véletlen, hogy a pályán is mindkét fél a legjobbra törekszik. Az előzetes esélylatolgatások ennek ellenére visszafogottak:

„Az országgyűlés válogatottja majd minden héten játszik legalább egy kis- vagy egy nagypályás mérkőzést. Gondolom, a tanári kar készül az összecsapásra, ami érthető is. Nálunk azonban, mivel valószínűleg csak az utolsó pillanatban áll majd össze a gárda, elsősorban a részvétel lesz a fontos, bár csapatunk több mérkőzésről is győztesen távozott.” – nyilatkozta Csampa Zsolt, a Magyar Parlamenti Képviselők Sportegyesületének elnöke az ELTE Online-nak.

A megváltozott parlamenti ülésrend miatt a képviselők részéről csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy kik tudnak ellátogatni hozzánk, így akkor várható pontos csapatnévsor is.

Tanári részről annyit tudunk, hogy mindenki készen áll a megmérettetésre, ennek alapján szeretnék is otthon tartani a három pontot. Ez mégsem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen egy kevésbé összeszokott együttesről van szó, szemben a túloldallal, akik nemzetközi meccseiken eddig nem találtak legyőzőre. Legutóbb Pünkösdkor egy négycsapatos tornán végeztek az első helyen, a döntőben Románia válogatottját múlták felül 5-2-es eredménnyel.

Ezek mellett többnyire falunapokon, illetve egyéb rendezvényeken vesznek részt. Ezekből adott egy kis ízelítőt Csampa Zsolt csapatvezető:

“Szívesen megyünk bármilyen eseményre, és még ha nem is jön úgy össze a csapatnak, akkor is mosolyogva jövünk le a pályáról. Ezzel kapcsolatban egy kis élményemet szeretném megosztani önökkel: Egy téli estén, Bonyhádon játszottunk egy tornacsarnokban. Kis terem, kevés a levegő, így könnyen, sőt gyorsan izzad mindenki. Sűrűn cseréltünk. Az első félidő felénél, amikor leültem a padra, egy idősebb bácsi odaszólt nekem. ‘Hé, itt mindenki képviselő?’ Mire én válaszoltam, hogy igen. Erre a bácsi visszaszólt, hogy milyen jó látni, hogy a képviselők is tudnak izzadni. Igaz, végül ott is nyertünk aznap este.”

Nem ígérkezik tehát sétagaloppnak tanáraink számára ez a „stadionavató”, de annyi előnyük azért van, hogy valamennyire felkészülhettek az erőpróbára. Aztán, hogy ez mire lesz lesz elég a pályán az ország vezetői ellen? Az péntek este kiderül… Úgyhogy látogassunk ki a BEAC-ra és buzdítsuk oktatóinkat, kiáltsuk velük együtt, hogy HAJRÁ, ELTE!!!

ELTE tanárok:

Kapus: Lehoczki Gergő

Mezőnyjátékosok: Karácsony András (rektorhelyettes), Mihaletzky György (dékán) , Oláh Attila (dékán), Seifert Tibor (főbiztos), Szabó Csaba (ESI tanár), Gáspár Zoltán (ESI tanár), Isaszegi Ferenc, Kakuk Lajos, Papp László, Szűcs István, Gömör Iván

 

Hortobágyi Tibor
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]