Sportos egyének éjszakája

Az ELTE Éjszakai Sportendezvényén csapat híján sem maradtok mozgás nélkül. Cikkünkből kiderül, mire készülnek az egyéni sportok egyetemi szervezői.

Megfejtésünk valahogy így hangozhatna: az aerobik, a tollas, a sakk és a triatlon kvartettje az ELTE sportnépszerűsítő hadjáratának, az Éjszakai Sport rendezvénynek néhány igazán menő egyéni sportága.

Tegyük fel, hogy nem tudtad a választ. Sebaj, még semmiről sem maradtatál le. Ha már nincs időd csapatot szervezni, de mozognál, vagy csak eleged van a könyv fölött ücsörgésből, az ELTE Éjszakai Sport számos lehetőséget tartogat számodra.  Egy izgalmas fejlámpás futással melegíthetsz, üthetsz párat a tollassal a régi nyarak emlékére, kihívhatod az egyetem legjobb stratégáit, vagy egy kis aerobikkal vezetheted le a feszültséget! De, hogy minden nehezebben kimozduló egyetemistát is meggyőzzünk arról, hogy az ÉS-en a helye, lássuk részletesebben, mit kínál ez a hosszú péntek éjszaka! Az információk egyenesen az érintettektől, a szóban forgó sportágak ösztöndíjas szervezőitől származnak.

Az ELTE aerobikosai az egész estét betöltő dance és kick-box aerobikon kívül külön fellépéssel készülnek. Mozdulj velük te is, hogy tovább gyarapítsd ezt a folyamatosan bővülő, összetartó és nagyszabású tervekkel rendelkező, sikeres közösséget!

Üss egy jót a tollas pályán, vagy próbáld ki magad a labdabiztonsági és kezelési játékokban! Hangolódj rá ellenfeledre és éld át a „csak ne nálam essen le a labda” izgalmait, hogy ez a Magyarországon még alig ismert, ellenben remek sport itthon is egyre népszerűbb legyen!

Légy része te is a sakkozók nagyszerű csapatszellemmel rendelkező családjának a sakk világ jelmondatának értelmében: Gens una sumus (Egy család vagyunk), és hívd ki az ELTE legjobbjait egy partira, ahol neked 5-10, ellenfelednek azonban csak 1 perc gondolkodási idő áll rendelkezésére. Vigyázz, bár úgy tűnik, hogy a látványos óracsapkodás közepette partnered minden megfontolás nélkül szinte csak bábozik, ne dőlj be neki, tudja, mit csinál.

Tekerj úgy, mint a rakéta vagy gepárdként, fáradhatatlanul suhanj a célba az ELTE Polythlon Triatlon Klub sportolóival! Az Ironmanek különítménye izzasztó állóképesség fejlesztő görgőzéssel és hangulatos fejlámpás futással várja az érdeklődőket.

Az ÉS célja elsősorban az új hallgatók bevonása az egyetemi sportéletbe. De fontos az eddig aktív diákok motivációjának megőrzése is. Minden sporttevékenységnek, edzésnek és versenynek egyszerűen hangulata van. Aki ezt már tudja, az pont ezért, aki pedig még nem, az ennek okán látogasson el a rendezvényre, amelynek programjában a felsorolt sportágakon kívül  további erőnléti, ügyességi és küzdősportok szerepelnek. Itt az idő tehát, hogy a gép előtt barkochbázás mellé több mozgást igénylő játékokat is beiktassatok. Mozdulj ELTE!

Rusz Ágnes
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]