MEFOB győzelem

Az ELTE férfi és női csapata is magyar bajnoki címet szerzett a május 28-i, egri triatlon MEFOB-on. Nemcsak a legeredményesesbbek voltunk, hanem mi képviseltük magunkat a legnagyobb számban.

A triatlon Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon (MEFOB) 2009 óta az ELTE férfi csapata hozza el a győzelmi serleget. A veretlenséget megőrző Borsányi Dániel (TTK), Kis Gyula (PPK), Pálfy Máté (TTK) alkotta trió 3 óra 20 perc 30 mp-es összesített idővel utasította maga mögé a rivális egyetemek versenyzőit. A fiúk egyéniben is remekül teljesítettek: saját korosztályában Kis Gyula első, Borsányi Dániel harmadik helyen végzett.
Az ELTE női csapata 2006-ban és 2009 már állt a dobogó legfelső fokán, de az idei eredmény is előrelépés a tavalyi ezüstérem után. A Koronika Judit (TTK) és Mórocza Nóra (PPK) alkotta győztes párosunk együttes ideje 2 óra 42 perc 9 mp lett. A csapat diadalán túl Judit az egyéni versenyben is bronzérmet szerzett, saját korosztályában pedig nem akadt nála gyorsabb. Nóra MEFOB ötödik, korosztályos második helyezést ért el.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]