Programajánló – Így indul a szünet utáni hét a SEK-en

Most sem kell unatkozni.

Az ELTE SEK Történeti Diákműhely novemberi előadásos estje

November 2-án Közel-Kelet tematikával folytatódik az ELTE SEK Történeti Diákműhely előadásos est sorozata, amely során hat történelmi, illetve a történelemhez kötődő előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Az előadók többségében a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ hallgatói, ugyanakkor online előadásával színesíti az estet Takács Noel is, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója.

Időpont: 2021. november 2. (kedd) 18:00–20:30
Helyszín személyesen: ELTE SEK A-237
Helyszín online: MS Teams (Online csatlakozni a kezdés időpontjában ide kattintva lehet majd.)

Az Üvegkarc Műhely újabb nyílt műhelybeszélgetése

Vladimir Nabokov Lolita című regényével és 1997-ben megjelent filmváltozatával folytatódik az Üvegkarc Műhely munkája. A nyílt műhelybeszélgetésre nem csupán magyar szakos hallgatókat várnak, hanem bárki részt vehet rajta, aki kedvet érez hozzá.

Időpont: 2021. november 2. (kedd) 19:00–20:30
Helyszín: ELTE SEK A-016

A BDPK Tudomány napi konferenciája

A Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan, az ELTE  Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központja is konferenciát rendez, amelyen két szekcióban folyik majd a munka. Az „A” szekcióban elsősorban a Történelem Tanszék oktatói tartanak majd előadásokat. A „B” szekció Az online tanítás és tanulás módszertani támogatása EFOP 3.4.3. pályázat segítségével valósul meg.

Részletes program ide kattintva érhető el.

„A” szekció: Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922)

Időpont: 2021. november 3. 09:00–12:40
Helyszín: ELTE SEK A016 (Továbbképzési terem)

„B” szekció: Tanulásmódszertani innováció

Időpont: 2021. november 3. 09:00–15:30
Helyszín: ELTE SEK B008 (Tanácsterem)

Fűzfa Balázs előadása

Folytatódik a Genius Savariensis Szabadegyetem őszi előadássorozata is: dr. habil. Fűzfa Balázs egyetemi docens ezúttal Weöres Sándor költészetéről tart majd előadást A teremtés felé címmel. Az eseményen – amelyet online közvetít a Berzsenyi Dániel Könyvtár a Facebook oldalán – közreműködik Varga Bence középiskolai tanár, a Zaporozsec együttes frontembere.

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

Időpont: 2021. november 3. (szerda) 17:00–18:00
Helyszín: Online, Berzsenyi Dániel Könyvtár Facebook-oldal

A pszichológusok halloweeni bulija

Cikkünk végére pedig érkezzen egy könnyed programlehetőség: az elsőéves pszichológia alapszakos hallgatók halloweeni bulit rendeznek november 4-én a B-Clubban, amihez 21 órától bárki csatlakozhat. Az eseményen való részvétel a pszichológia szakos hallgatók számára ingyenes, a SEK hallgatói 500 Ft-os, külsősök 1000 Ft-os jegy megváltása ellenében léphetnek be – mindannyian természetesen védettségi igazolvány birtokában. A szervezők kérése az, hogy akinek van kedve, jelmezben érkezzen.

Időpont: 2021. november 4. (csütörtök) 21:00-tól
Helyszín: B-Club

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]