Jön az IDEAS címet viselő hallgatói konferencia – Már regisztrálhatnak rá az érdeklődők

Április 7-én délután IDEAS címmel rendez online, angol nyelvű hallgatói konferenciát az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Angol Nyelv és Irodalom Tanszéke. A tanácskozáson kartól és szaktól függetlenül bárki részt vehet érdeklődőként.

A MS Teams felületén lebonyolításra kerülő konferencián tanulmányaikat az ELTE-n folytató, a BDPK Angol Nyelv és Irodalom Tanszékén kurzusokat hallgató magyar és külföldi diákok fogják prezentálni ötleteiket, gondolataikat – ahogy a rendezvény címe is mutatja –, természetesen kellő szakmaisággal és szakirodalmi megalapozottsággal.

Az első, Voices in fiction című panelben irodalmi vonatkozású témák kerülnek majd terítékre: Kazuo Ishiguro Ne engedj el… című, hátborzongató jövőképet festő regénye; Jeanette Winterson túlélésről, kegyetlenségről és megszállottságról szóló könyve, A szenvedély; Lewis Carroll Alice Csodaországban című, nonszensz meseregénye; valamint Doris Lessing A tizenkilences szoba című műve többek között az intelligencia kudarcáról.

A második panelben (Social Issues) társadalmi kérdéseket elemeznek a hallgatók. Lesz szó az USA-beli fegyvertartásról; az anorexia divatiparban való jelenlétéről; Új-Zéland őslakos népéről, a maorikról; és a világ legüldözöttebb népei között emlegetett rohingyákról is.

A harmadik, Smorgasbord elnevezésű panel igazi ínyencségekkel megpakolt „svédasztal” lesz; az érdeklődőknek csak válogatni kell, melyik előadást kívánják meghallgatni. Azt, amelyik Churchill szónoki tehetségének titkát kutatja? Vagy azt, amelyik a demokrácia fogalmát vizsgálja Allen Ginsberg költészetében? Netán az irodalmi művek újrafordításának kihívásai vagy a test, a lélek és a szellem hármas egysége tart érdeklődésre számot? Aki nem tud választani, hallgassa meg mindegyiket!

A részvétel bármely szakos hallgató és nem egyetemisták számára is lehetséges, de előzetes regisztrációt igényel.
Regisztrálni ide kattintva lehet.

Tavasszal egymást érik a hallgatói konferenciák az ELTE szombathelyi campusán. Március 26-án sikerrel zajlott le a Savaria Nyelvtudományi Diákműhely és az ELTE SEK Történeti Diákműhely első közös tanácskozása, amelyen kilenc hallgató mutatta be kutatási eredményeit. Április 28-án pedig az Üvegkarc Műhely szervezésében rendeznek tanár–diák tudományos konferenciát, amelyre április 14-ig még bármely szakos hallgató jelentkezhet egy őt foglalkoztató, valamilyen módon az irodalomhoz kapcsolódó problémával, témával.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]