Throwback 1. – Stella Énekegyüttes a Szalézi Plébániatemplomban

Új, Throwback elnevezésű cikksorozatunkban melegséget csempészve a hideg, szomorkás januári hétköznapokba olyan tavalyi eseményekről tudósítunk, amelyekről decemberben nem adtunk hírt. Elsőként arról számolunk be, hogy miért volt jelen a Stella Együttes a Szalézi Plébániatemplomban.

December 15-én jótékonysági koncertet rendeztek, amin én magam is részt vehettem a mentortanárom buzdítására.

A szentmisét követően, este 7 órakor lekapcsolódtak a lámpák, így teremtették meg első elénekelt darabjukkal a meghitt hangulatot.

A műsor egy órán át tartott, színes repertoárral. A művek között szerepelt egyházi darab, de ugyanakkor sok, napjainkban is gyakran felcsendülő sláger. Néhány darabnál zongorával vagy énekléssel csatlakoztam az együtteshez.

A Stella Énekegyüttes 2001-ben alakult nyolc fővel, de 2005 óta öten vannak, és járják a környék rendezvényeit. A különlegességük az, hogy különböző stílusú dalokat, műveket saját feldolgozásban énekelnek. A szopránban Nyull Ágnes, a tenorban Székely Jenő, a szopránban és a mezoban Gulyásné Németh Eszter, a baritonban Birosz Pál Tamás van jelen, az altot pedig Németh Ágnes erősíti.

Ami azt illeti, nagyon izgultam, mert mostanság egyre kevesebbet vagyok zongoránál, illetve kevés alkalommal voltam még kísérő szerepében. Hatalmas élmény volt, és nagyon jól esett az a légkör, ami kialakult körülöttünk.

A koncert után teával, forralt borral, süteményekkel, valamint ajándékokkal vártak minket a plébánia dolgozói, amire én egyáltalán nem számítottam. Jólesett, hogy engem is csapattagként kezeltek.

Ezúton szeretném megköszönni nekik , illetve az együttesnek is, hogy ekkora élményt szereztek nekem, még különlegessebbé téve számomra a karácsonyi ünnepeket.

Mihajliv Renáta galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]