Szeretnél mentorált lenni? Már csak két napig tudsz jelentkezni!

Szeptember 8-án lezárul a jelentkezés a 2019/2020. évi HÖOK Mentorprogramba jelentkező gólyák számára. Még nem döntötted el, hogy szeretnél-e részt venni benne? Akkor cikkünk neked szól!

Bizonyára többször is hallottad már a HÖOK Mentorprogram nevét: a gólyahéten előadással és az aulában kitelepüléssel találkozhattál a mentorokkal, illetve többeteket felkerestünk online formában is. De mit is takar ez a név pontosan? A HÖOK Mentorprogram legfőbb célja az, hogy felkarolja azokat a hallgatókat, akik hátrányos helyzetűként érkeznek a felsőoktatásba, ugyanakkor bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy jól jönne neki egy segítő kéz az első két egyetemi szemesztere alatt. A felvételt nyert gólyák lesznek tehát a mentoráltak, akikhez kerülnek, azok pedig a mentorok.

Gyakran visszatérő kérdés, hogy a Program milyen kötelezettségekkel jár. Egyrészt a Programban való részvétel teljesen ingyenes, másrészt nem kell megijedni, nem célunk minden időtöket lekötni, ezért az időhiányra fogva nem jelentkezni igazán butaság. Nagyjából 2-3 hetente szeretnénk tartani mentor-mentorált találkozókat, ahol a mentorok találkoznak azokkal a gólyákkal, akik hozzájuk lettek beosztva (8-10 fő). Ezeken az alkalmakon személyesen is felteheted azokat a kérdéseket a mentorodnak, amik aktuálisan foglalkoztatnak téged, legyen szó különféle ösztöndíjakról vagy akár a tanulmányi ügyintézésről. Kiemelendő az is, hogy ezek egyike sem kötelező, csupán ajánlott.

A mentor-mentorált párosításnál elsődleges szempont az, hogy a két fél azonos szakon vagy legalább karon tanuljon, ugyanis így tud a mentor leghatékonyabban segíteni a rábízott gólyára. Az egy éven keresztüli folyamatos támogatás és segítségnyújtás mellett első kézből értesülhetsz olyan praktikus információkról, minthogy hogyan kell ösztöndíjakat megpályázni, milyen könyveket érdemes beszerezni, milyen szabadon választható tárgyakat érdemes felvenni, de akár olyan egyszerű praktikákkal is gazdagodhatsz, hogy hol érdemes ebédelni Szombathelyen, vagy hogy milyen rendezvények, programok várnak rád az első két szemeszter során.

Fontos kiemelni azt is, hogy amellett, hogy mindig van kinek feltenni a kérdéseidet, egy igazán szuper csapat tagja is lehetsz. A Programban töltött tanév során legjobban a mentorodat és az ő többi mentoráltját ismerheted meg, ám a rendezvényeinken lehetőséged nyílik találkozni a többi mentorálttal, akár országos szinten is – ráadásul teljesen ingyen! Ki tudja, lehet később még kamatoztatni is tudod az itt szerzett kapcsolataidat.

Tisztában vagyunk azzal, hogy sok gólya úgy érkezik az egyetemre, hogy már van felsőbb éves ismerőse, aki tanúsítja őt a támogatásáról. Valóban hasznos, ha van lehetőséged olyanhoz fordulni, akit jól ismersz, viszont a Mentorprogram szervezett keretek között nyújtja neked ugyanezt, és mellette kiegészül még a csapatépítéssel és az életre szóló élményekkel.

Az egyetemi évekkel egy hosszú, kalandos és egyben felejthetetlen utazás veszi most kezdetét. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes legyen, nem árt, ha az első évben még vezérel téged egy erős, biztos, tapasztalt kéz. Ezt a kezet nyújtja most neked a HÖOK Mentorprogram – ne habozz, fogadd el!

Jelentkezz most! Az űrlapon történő regisztráció mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 8. (éjfél)

 

Képek forrása: HÖOK hivatalos oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]