B33 Szombathelyen!

Idén az ELTE PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesülettel és a MEFS-sel közösen rendezték meg az Egyetemi B33-as bajnokság döntőjén. A hétvégi remek idő miatt Szombathely főterén került lebonyolításra az összes mérkőzés. A mérkőzésekről Jakubovics Dóri és Horváth Csaba osztott meg néhány gondolatot.

Jakubovics Dóri: „A szombati napra, úgy, mint minden 3×3-as eseményre készültünk; edzettünk előtte egész héten. Motiváltan érkeztünk az eseményre, megszerettük volna ismételni a tavalyi jó szereplést, azonban nehezítette a helyzetünket, hogy Simon Cinti nem állt rendelkezésünkre. Az első mérkőzésünket a TF csapata ellen kezdtük, a meccs feléig jól tartottuk magunkat, aztán a végére elfáradtunk, így érvényesült a papírforma: kikaptunk. A következő meccsen a MEAFC csapata ellen játszottunk, ott a végéig kiélezett volt a mérkőzés, majd a végén sajnos egy majdnem utolsó másodperces triplával − ami a B33-as szabályok szerint 2 pontot ér − kikaptunk. A soron következő mérkőzésünket mindenképpen nyerni szerettük volna, hiszen ezen múlt a továbbjutásunk. Az ELTE-BEAC ellen mérkőztünk, sajnos kijött rajtunk a fáradtság ismételten, az utolsó mérkőzésünket is elveszítettük, és így csoportutolsóként nem várt ránk több mérkőzés. Nem így terveztük ezt a tornát, de sajnos így jött ki a lépés. Ebből is tanulunk, és reméljük, a következő idényben javíthatunk.”

A SZoESE női B33-as csapata nagyot küzdött a későbbi bajnok TFSE csapata ellen − Fotó: Mihajliv Renáta

Horváth Csaba: „Első meccsünket a PTE-PEAC csapata ellen játszottuk, ahol meglátszott a játékunkon, hogy nekünk már két hete befejeződött a bajnokság, így sajnos néhány ponttal alul maradtunk. A második mérkőzésen egy pesti csapat ellen tudtunk győzelmet aratni a jó dobóformánknak köszönhetően. Utolsó játszmánkat a Mosonmagyaróvári Egyetem csapatával szemben vívtuk, ahol egy színvonalas, ki-ki meccsen egypontos vereséget szenvedtünk, így nem sikerült a csoportból való továbbjutás. Tapasztalatszerzésnek és élménynek nagyon jó volt ez a torna, sőt, a jó idő miatt még egy kis színt is szereztek a szurkolók és játékosok egyaránt.”

Mihajliv Renáta galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]