Szombathely bajnoka a SZoESE kispályás labdarúgó csapata

A csapat legrutinosabb tagjával, Veress Mártonnal – a csapat edzőjével, szervezőjével – beszélgettünk az ünneplés után.

Először is, hadd gratuláljak a SZoESE és az egyetem nevében a szombathelyi kispályás labdarúgó bajnoki címhez!

Köszönöm a gratulációt magam és a csapat nevében. Hosszú félév van mögöttünk!

Hányadik „próbálkozásra” sikerült megszerezni az aranyérmet?

Nehéz megmondani, már több éve szerepelünk a Kispályás Labdarúgás Városi Bajnokságában. A 2015-ös évben jutottunk fel az első osztályba, tehát ez a harmadik szezonunk és így a harmadik próbálkozásunk is egyben. Mondhatjuk, hogy három a magyar igazság!

A 2018-as őszi szezon kezdetekor már a bajnoki cím lebegett a fiúk szeme előtt?

Nem szeretek a csapatra ekkora nyomást helyezni, végig mérkőzésről mérkőzésre körvonalazódott bennünk a bajnoki cím lehetősége. Mindig az adott fordulóra fogalmaztunk meg célokat, talán pont ezért sikerült megszerezni az aranyérmet. Összességében elmondhatom, hogy mindegyik I. osztályban kezdett szezon elején a dobogós helyezések elérése a cél, ott pedig már bármi dönthet.

Mi a véleménye, miért pont most az idei év lett az aranyév?

Mert évről évre fejlődött a csapat. Ez a nagyobb összeforrottságban és a nagyobb győzni akarásban nyilvánult meg elsősorban (a szakmai tudás eddig is megvolt). Örülök, hogy idén mi ülhettünk fel a trónra, megérdemelték a fiúk!

Mióta dolgozik együtt a csapattal?

Ennek a csapatnak a gerince már 2014 táján kialakult, de én már nagyon régóta csinálom a kispályás labdarúgást, egészen pontosan 1984 óta. Azóta számos alkalommal cserélődött ki a csapat. Nagyon nagy élmény újabb és újabb generációkat megismerni. Élvezem a srácok társaságát!

Mit kell tudni a bajnokságról? Milyen erőt képviselnek a résztvevő csapatok?

Szombathelyen a kispályás bajnokság négy osztályban folyik. Az első osztály különösen erős, mert vagy fiatal, aktív, megyei nagy pályás játékosok játszanak a csapatokban, vagy egykori NB-sek (esetenként NB I-esek). Ennek tudatában is mondhatom, hogy nagyon jó eredményt értek a srácok.

Mik a célok a tavaszi bajnokságra?

Természetesen újabb bajnoki cím megszerzése (bár mostanában ellenünk már nagyon akarnak bizonyítani). Bár ezt a pénztárcám bánja majd, mivel dobogós helyezés esetén saját költségemen vacsoráztatom a csapatot! Úgy tűnik sikerült megtalálni a motivációt! (nevet)

Mikor kezdődik a tavaszi szezon, meddig tart a „téli szünet”?

A tavaszi szezon április elején kezdődik. Téli szünet legalább a vizsgaidőszak végéig lesz, bár a nagy pályásoknak a csapataiknál már januárban kezdődnek az edzések.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]