Mozgalmas heteken van túl Horváth György

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) versenyzőjét egy kemény öthetes ciklus után tudtuk „elkapni”.

A csapatsportokban épp a szezon végéhez közelítenek a SZoESE csapatai, sőt a legtöbb labdajátékban már véget is értek a küzdelmek. Az atlétikában viszont csak most indul be igazán a szezon. Horváth György, már évek óta büszkesége egyesületünknek, nemcsak a jó eredményei miatt. Gyuri nagyon szorgalmas versenyző, aki emberként megtestesíti mindazt, amit egyesületünk hirdet és képvisel. Egy ilyen kemény sorozatterhelés után is készségesen állt rendelkezésünkre. Arra kértük, hogy számoljon be erről az öt versenyről, amin az elmúlt körülbelül egy hónapban részt vett.

Verseny helyszíne: Pozsony Bratislava Félmaraton 2018.04.08

Helyezés: 2. hely

Jó felkészültségi állapotban álltam rajthoz és 8-10 kilométerig tudtam is tartani a kitűzött tempót. Ezt követően viszont még sem alakult a legjobban a verseny az idő tekintetében, mert elkezdtem lassulni és nem tudtam tartani a tempót, amit szerettem volna, így a táv második fele nem volt olyan könnyű sajnos szenvedősre sikerült. Hozzáteszem, hogy nem tartozik a legkönnyebb pályák közé, elég technikás és emelkedős pálya. Az időjárás optimális volt, igazi „futóidőnk” volt.  Mindenesetre elégedett vagyok a megszerzett második hellyel, amihez 1:10:34 idő kellett. Úgy érzem egy-két másodperc azért maradt a lábaimban.

Verseny neve, helyszín, táv: Csapatbajnokság  Zalaegerszeg  5000m pálya 2018.05.13

Edzésből és versenyzésből érkeztem erre a versenyre nem épp pihent állapotban álltam rajthoz. Mind ezek ellenére is nagyon motivált voltam és már a táv elején egy erősebb tempót diktáltam, amit senki nem követett le, egyedül futottam nagy előnnyel a versenyen. Végig jól tudtam tartani a tempómat és magabiztos győzelmet értem el valamint úgy tudtam 15 percen belül futni, hogy a végén nem volt szükségem a jó hajrámra, így egy kicsit „pihenhettem” is. Az idő, amivel nyertem 14:56, mindkettővel nagyon elégedett vagyok.

Horváth György versenyről, versenyre szállítja a jó eredményeket. Fotó: Kívés István

Horváth György versenyről versenyre szállítja a jó eredményeket
Fotó: Kívés István

Verseny: Keszthely félmaraton 2018.05.20

A csapatbajnokság után egy héttel ismét egy félmaratoni távon indultam. Keszthelyen két kört kellett teljesíteni az egész távhoz. Az első körben végig én vezettem majd 10,5 kilométer után lassult a tempóm és a második helyre estem vissza itt még úgy éreztem, hogy nincs veszve semmi, próbáltam felzárkózni, de végül a második helyezést sikerült megszereznem a tavalyi győzelem után. Sajnos pontos eredményt nem tudok mondani, ám most éreztem úgy, hogy a táv második felére elfáradtam, mindenesetre az ezüstéremnek is nagyon örülök.

Verseny: Veszprém VEDAC FUTÓ ÉS UGRÓ NAP Serényi István Emlékverseny 5000 m 2018.05.30

Egy újabb pályaverseny 5000 méteren. A verseny hétköznap volt este 20:00 kor. Délelőtt dolgoztam igaz csak öt órát. Jó állapotban voltam a verseny napján alaposan bemelegítettem készülve hogy szintén gyors tempót fogok diktálni a verseny elején. Így is lett persze a többiek is valamennyire lekövették így most kevesebb előnnyel mentem az élen. Háromezer méter után ért fel rám a második futó és meg is előzött, de nagy előnyre nem tudott szert tenni. Előttem futott kb. 20 métere és felzárkóztam rá majd az utolsó 500 métertől ismét átvettem a vezetés és magabiztos befejezéssel sikerült győznöm. Most szükség volt a jó hajrámra a győzelemhez, ez segített abban, hogy a versenyen az elért időeredményem egyéni csúcs 14:42:24.

Verseny: Budapest Open Schulek Ágoston Emlékverseny 1500 m 2018.06.03.

A szerdai 5000 méteres győzelem után újabb versenyem volt a héten vasárnap 1500 méter. A versenyen 1400 méterig az élen haladtam és az utolsó száz méteren már nem tudtam megtartani a vezető pozíciómat és a harmadik helyre estem vissza. A versenyzésemmel elégedett voltam és elfogadható idővel értem célba 3:57, ami az edzések tükrében nézve jónak mondhatok.

A végén arra kértük Gyurit, hogy összegezze az öt hét élményeit, és vázolja fel nekünk, hogy halad tovább a nyara.

Összességeben elmondhatom, hogy nagyon kemény heteken vagyok túl, viszont nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam. Összes versenyemen dobogóra állhattam, ami hatalmas élmény volt. Sikerült 5000 méteren új egyéni csúcsot futnom, amit nagy sikernek élek meg és újabb motivációt ad, hogy tovább faragjak belőle. Most egy kisebb pihenő vár Rám, aztán újra a versenyeké és az edzéseké lesz a főszerep.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]