Egy szent szarvas meggyilkolása – Jön a következő Műhely Mozi

A Savaria Irodalmi Műhely első közösségi filmvetítésének sikerén felbuzdulva a Műhely Mozi programsorozattá növekedik és egész nyáron át folytatódik. Május 17-én, csütörtökön 20:30-kor az Egy szent szarvas meggyilkolása című thriller, Girogos Lanthimos alkotása kerül terítékre a sorozat következő állomásaként.

Az előző filmhez hasonlóan a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban vetített Lanthimos-mű sem a könnyed esti kikapcsolódásra, hanem a mélyebb lelki és szellemi energiák teljes tárházának felvonultatására törekszik. A Nicole Kidman és Colin Farrell nevével is fémjelzett alkotás az elkerülhetetlen büntetés és emberi determináltság problémáit járja körül úgy, hogy egy ókori történetet modern köntösbe bújtat. A legbelső zsigerekig tartó utazás torokszorítóan feszült atmoszférával bír, amit a csodálatos képi és hangzó világ számtalan helyen önmagában is sötét gyönyörrel emel ki.

A Műhely Mozi részletes programterve hamarosan elérhető lesz, a szervezők pedig a filmvetítés Facebook-eseményénél válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Az Irodalmi Műhely a megszokott, saját alkotásokat tárgyaló összejövetelét május 14-én, szabadtéren tartja.

Időpont: május 17. (csütörök), 20:30
Helyszín: Agora Savaria Filmszínház
Jegyár: 800 Ft.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]