Az ELTE csapata győzött a CFA Institute Research Challenge-en

A világ egyik legrangosabb befektetési elemzői és kutatási versenyén az ELTE diákjaiból álló csapat, Berezvai Zombor, Kungl Nóra, Leskó Mariann és Révész Sándor nyerte a hazai fordulót, így ők képviselhetik Magyarországot az európai regionális döntőben, Amszterdamban.

2015-ben már kilencedik alkalommal rendezték meg a CFA Institute befektetési elemzői és kutatási versenyét. A verseny három fordulóban zajlik, elsőként a helyi CFA-szervezet által kijelölt vállalat – itthon a Rába Nyrt. – részvényeit kell értékelni, és egy 10 oldalas riportban alátámasztani a kiadott értékelést. A helyi döntőből egy-egy csoport jut tovább az európai, afrikai és közel-keleti regionális fordulóba.

Az ELTE csapatának a Budapest Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetemet sikerült megelőznie, így 2015 áprilisában Berezvai Zombor (közgazdasági elemző, mesterszak), Kungl Nóra (alkalmazott közgazdaságtan, alapszak), Leskó Mariann (alkalmazott közgazdaságtan, alapszak) és Révész Sándor (közgazdasági elemző, mesterszak) képviselik Magyarországot az amszterdami regionális fordulóban.

„Erős verseny volt a hazai forduló, ahol olyan csapatokkal kellett megküzdenünk, akik nálunk több vállalatértékelést és pénzügyi elemzési tárgyat tanultak az egyetemen. Szerencsére a csapat gyorsan összeszokott, és a vidám hangvételű megbeszéléseken egymást motiválva és inspirálva gyorsan haladt a munka. Kitűnő tapasztalat volt, és várjuk az amszterdami fordulót, ameddig még nagyon sokat kell dolgoznunk” – mondták a csapat tagjai.

A regionális forduló győztese a globális döntőbe jut tovább.

 

Forrás: edupress.hu

Kép: businessclarksville.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]