Keresik az Év Tudományos Rendezvényét

Az ELTE által meghirdetett pályázat célja elsősorban olyan, hallgatók által szervezett tudományos rendezvények támogatása, amelyek szakmai fórumot és lehetőséget teremtenek az egyetemi polgárok számára tudományos eredményeik bemutatására.

A nyertes pályázat felhasználhatja az elnyert címet („Az Év Tudományos Rendezvénye – ELTE 2014”) rendezvényei hirdetéséhez, népszerűsítéséhez.

Az elbírálás fontos szempontja, hogy a rendezvény tudományos, ismeretterjesztő és tehetségtámogatási célt szolgáljon, ELTE-s identitású legyen, országos vagy nemzetközi kitekintéssel, minél nagyobb látogatottsággal. Előnyben részesülnek a hagyományteremtő (azaz már régóta szervezett) rendezvények, és azok, amelyek a meghirdetés során minél több (elektronikus és hagyományos) fórumot használtak.

A pályázatot elektronikusan kell benyújtani a palyazat@ehok.elte.hu e-mail címre, pályázni csak a 2013/2014-es tanévben megrendezett programokkal lehet.

A pályázatnak tartalmaznia kell a rendezvény részletes bemutatását (különös tekintettel a következőkre: a rendezvény ideje, helye, az előadók és látogatók száma, a meghívott előadók/opponensek/szakmai stáb tagjainak neve és beosztása/tudományos fokozata, részletes programbontás), egy maximum 2500 karakteres kivonatot („absztraktot”), illetve a főszervező(k) és a szervezők nevét, Neptun kódját, Neptun képzési kódját és a végzett tevékenységük rövid bemutatását.

A pályázathoz mellékletként csatolhatóak a rendezvény hirdetési felületei (például plakát, szórólap, honlapcím), a rendezvényről, a rendezvényhez köthetően megjelent kiadványok, sajtócikkek, videók, interjúk a rendezvénnyel kapcsolatban.

A pályázat leadási határideje: 2014. július 6.

A pályázat eredményhirdetése július 15-ig várható e-mailben. A díjak átadása a 2014/2015-ös tanév ünnepélyes megnyitóján lesz. A pályázat bírálását az ELTE EHÖK Tudományos Bizottsága végzi az EHÖK Vezetőképzőjének Tudományos Szekcióján az általa kialakított bírálati rend és szempontrendszer szerint, a pályázati kiírásban foglaltak alapján.

Az első helyezett 150000 forintos támogatásban részesül (valamint elnyeri „Az Év Tudományos Rendezvénye – ELTE 2014” címet), a második helyezett 100000 forintos díjazást kap, a harmadik helyezett pedig 50000 forintos jutalomban részesül.

A pályázattal kapcsolatos tudnivalókról érdeklődni lehet a tudomany@ehok.elte.hu e-mail címen. A pályázatok leadásával minden pályázó hozzájárul, hogy megadott adatait a pályázati kiírásnak megfelelő célokra használják.

A pályázati felhívást itt találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]