Meghirdetésre került a Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj pályázata

Április 15-ig nyújthatjátok be pályaműveteket, mely kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat tartalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés –fejlesztés, vagy oktatás területéről.

A díjalapot a Svéd Kereskedelmi Testület hozta létre 2012-ben, az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére. A beérkező pályázatokat az újszerűség, társadalmi felelősségérzet, fenntarthatóság, környezettudatosság, gazdasági hasznosítás potenciálja, és a technológiai aspektus szempontjai alapján bírálják el.

A „gran” szó svéd nyelven lucfenyőt jelent, utalva a díj fenntarthatósági és környezettudatos aspektusaira. A Testület szándéka kettős, egyrészről támogatni és díjazni a kimagasló innovatív szellemi teljesítményt, másrészről előmozdítani a kultúrák közötti dialógust.

A díj egyének, csoportok, cégek, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára adható a Gran Prize díjbizottság döntése alapján.

A díjátadóra májusban kerül sor, mikor a díjazott a Gran Gálán veheti át az Ann Lundin svéd képzőművésznő tervei alapján készült fenyőfa alakú Gran Prize díjat. A díjátadót követően Gran Week kerül megrendezésre, ahol az aktuális évi díjazott bemutatja nyertes munkáját, valamint a Testület tagvállalatainak vezetői szakmai előadásokat tartanak a felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

 

Bővebb információ a http://www.swedishchamber.hu/granprize/2014/index.php oldalon.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]