A HÖOK közleménye az egyeztetésekről

Ma sor kerül az Országos felsőoktatási Egyeztetési Fórum első ülésére, holnap a HÖOK és a HaHa képviselője együtt tárgyalnak a felsőoktatásról.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája meglepődve értesült Orbán Viktor sajtóban tett bejelentéséről, miszerint a 2013-as felvételi eljárás során „nem lesznek keretszámok”. Az elképzelés részleteit egyelőre homály fedi.

A mai nap folyamán tanácskoznak a HÖOK döntéshozó testületei, majd sor kerül az Országos Felsőoktatási Egyeztetési Fórum első ülésére is.

Az elképzelés részleteinek ismerete nélkül nem tartjuk szerencsésnek, hogy előrehozzuk a kedd 12.00-ra egyeztetett miniszteri találkozót, mert meggyőződésünk, hogy elsősorban nem gyors, hanem jó és megalapozott döntésekre van szükség a Nemzet jövőjét meghatározó oktatáspolitikai kérdésekben. Ennek okán a mai meghívásnak nem tudunk eleget tenni, erről az Emberi Erőforrások Minisztériumát levélben értesítettük, és egyben kértük, hogy írásban tájékoztassanak bennünket az új irányú elképzeléseikről.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Hallgatói Hálózat korábban bejelentett együttműködésének jegyében a HÖOK elnöke felkéri a Hallgatói Hálózatot, hogy delegáljanak egy tagot a keddi egyeztetésre.

Budapest, 2012. december 17.

forrás: hook.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]