Felvételt hirdet az ELTE Néptáncegyüttes

„Leszel a párom?” – kérdezik az ELTE néptáncosai, akik a 2017/18-as tanévet a leendő táncosok csalogatásával indítják. A beiratkozás, illetve a felvételi szeptember 12-én este 6 órakor fog kezdődni a SÍN Kulturális Központ Duna termében. Az ELTE Néptáncegyüttes kezdő és haladó csoportjaiba egyaránt lehet csatlakozni: a néptáncot kipróbálni vágyókat és a rutinosabb táncosokat egyaránt várják. Csak gyere el, és meglátod: „Te engemet, én tégedet…”

A táncegyüttes jelenleg két csoportban működik. Az utánpótlás csapatában a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a fellépő csoportban pedig a haladók képezhetik tovább magukat. Mindazok, akik az utánpótlásba kívánnak csatlakozni, ne aggódjanak, csupán adminisztrációs jellegű lesz számukra a felvételi. A beiratkozás után a próbák rendjét, a szükséges ruházatot és az egyéb hasznos információkat is megosztják veletek. Az esemény során a fellépők csoportjába jelentkezőknek kell számot adniuk a tudásukról. Ám nekik sincs okuk aggodalomra! Az elindított zenére körülbelül 4-5 fős csoportokban kell táncolni improvizatív jelleggel vagy előre mutatott mozdulatokat lekövetni. Épp ezért ajánlatos karaktercipőt vagy olyan cserecipőt vinni, amelyben kényelmesen lehet táncolni.

A próbák minden esetben a SÍN Kulturális Központban (1139, Budapest, Gyutacs u. 10.) lesznek. Előreláthatóan az utánpótlás csoportja hétfőnként és csütörtökönként, míg a fellépő együttes keddenként és csütörtökönként járhat néptáncra. A próbákat művészeti vezetők tartják: Taba Csaba „Benji” és felesége, Fejér Erika.

Az ELTE Néptáncegyüttese egyébként idén ünnepli 60. jubileumi évét. Ennek kapcsán 2017-ben már több megmozdulást is szerveztek. Tavasszal a négyes metró vonalán egy flashmobbal hívták fel magukra a figyelmet. A Kelenföldről induló néhány táncos a Keleti pályaudvarra már teljes létszámmal, zenészekkel érkezett, és egy közös szatmári tánccal zárták az attrakciót. A fellépő csoport fesztiválokra is rendszeresen jár. Idén Ajkán, a XXII. Bakony Néptáncfesztiválon, illetve a XXIV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon egyaránt szép eredménnyel szerepeltek. Különböző felkérések alapján vállalnak fellépéseket, de leggyakrabban az ELTE rendezvényein láthatjuk a produkcióikat. A jövőbeli terveiket még nem fedték fel, de annyit azért elárultak, hogy a jubileumi év tartogat majd meglepetéseket.

A táncegyüttes – nem utolsósorban – egy vidám, összetartó közösség. A csapatszellem megmutatkozott a nyári edzőtáborban, hiszen augusztusban egy hetet a Balaton partján töltöttek, idejüket és szabadságukat nem sajnálva a táncra és az együttesre. Az áprilisi Táncháztalálkozón is bizonyítottak közösségként, hiszen más együttesekkel összefogva képesek voltak egy nagyszerű produkciót létrehozni, melyet a találkozó utolsó napján láthatott a nagyérdemű.

Ne felejtsétek tehát, az ELTE Néptáncegyüttes felvételije szeptember 12-én a SÍN Kulturális Központban lesz, melyre előzetesen is tudtok regisztrálni a néptáncegyüttes Facebook-oldalán. Sőt, az eseményhez is csatlakozhattok, így nyomon tudjátok követni az esetleges változásokat! Sok sikert, és cáfoljatok rá a közmondásra, miszerint: A jó táncos – rossz dolgos!

Kép forrása: ELTE Néptáncegyüttes Facebook-oldala

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]