Irodalmi Műhely a Campus Clubban

A szombathelyi ELTE campus magyar szakos hallgatói újra felejthetetlen rendezvényt szereveztek, ezúttal a szerda esti bulikról elhíresült egyetemi klubbot vették be egy szép csütörtök éjszakán az értékteremtő irányváltás jegyében.

A gitárszólóktól kezdve, a drámajátékon át, az improvizált slamszövegig minden teret kapott, amit a társaság fontosnak tart.

A március 30-án második születésnapját ünneplő SEK Irodalmi Műhely soros estje a helyszínen túl is rendhagyó volt: budapesti hallgatótársak érkeztek a frissen csatlakozott campusra, az ő kedvükért állt színpadra színvonalas műsorral a házigazda Irodalmi Műhely.

DSC_0325

Fotó és borítókép: Herczeg Ákos

Lutor Katalin és Kocsis Marcell szervezők köszöntője után Teleki Blanka és Mihajliv Renáta duója nyitotta az estét; József Attila, Pilinszky János és Radnóti Miklós megzenésített verseivel könnyes, ugyanakkor könnyed atmoszférát teremtettek.

A következő főszereplő Robert Merle volt, na, nem életnagyságban, de Stamler Lili mini-drámájában teljesen alakot öltve kávézott és borozott a klub sarokasztalánál. A híres írót, hitehagyott költőt, kedélyes filozófust mind-mind a Műhely tagjai keltették életre feszes, velős, és humoros előadásban. A darab félig komoly, félig vicces üzenete jó átvezetést nyújtott a folytatáshoz, a Teknőc Ernő zenekar alkalmi formációja csapott a húrok közé. A jelenlegi és ex Újvilág Utca tagokból verbuválódott banda végleg az álom és valóság határmezsgyéjére szállította a hallgatóságot.

unnamed2

Puskás Mátyás, Doma Bence, és Varga Dominik Fotó: Lutor Katalin

A szigorú programrend a ráadás szám után véget ért, és a slam poetry szeánszokról kölcsönzött „open mic” ideje következett; bárki színpadra állhatott, hogy előadja saját versét vagy gondolatfolyamát- mindkettőből akadt bőven, ahogyan nyitott elmékből és szívekből is. Semmi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a találkozó hajnalig tartó borozással és beszélgetéssel ért véget.

3

Fotó: Lutor Katalin

Az Irodalmi Műhely immár második éve hozza közelebb egymáshoz a szombathelyi alkotó ifjúságot. Az összejövetelek vendégei között rendszeresen felbukkannak egyetemi tanárok, színészek, zenészek, ezúttal pedig a budapesti magyaros delegáció töltekezhetett fel irodalommal és bohémsággal.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]