Újra dolgozik a legendás japán rendező

Mijazaki Hajao, a Studio Ghibli alapítója újabb filmen dolgozik. A Csihiro szellemországban rendezője 2013. szeptember 1-jén jelentette be nyugdíjba vonulását, amelyet ismét megszakított.

Az animációs filmeket készítő Studio Ghiblit 1985-ben alapította Mijazaki Hajao. Sokak szerint Mijazaki a japán animációs filmkészítés egyik atyja, 2003-ban a Csihiro szellemországban című filmjéért Oscar díjjal jutalmazták. Közismert, hogy a kézzel készített rajzok híve, és ragaszkodik ahhoz az általa alkotott szabályhoz, hogy egy filmben a gépi animáció aránya nem mehet tíz százalék fölé._94832426_hayaomiyazaki-getty

Nemzetközileg ismert munkái közé tartoznak A vadon hercegnője (1997), a Csihiro szellemországban (2001), A vándorló palota (2004) és a Szél támad (2013) című filmek.

A pletykák szerint Mijazaki ismét egész estén filmen dolgozik, amelynek Boro the Caterpillar [Boro a hernyó] lesz az angol címe. Ezzel 2012-ben bejelentett nyugdíjba vonulását függesztette fel. Ez sem meglepő döntés, ugyanis egyes pletykák szerint a japán mester már hatodik alkalommal tér vissza az alkotóterembe.

 

Képek: (kiemelt) Szél Támad, innen; (szövegben) BBC
Forrás: BBC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]