Megújulás a kortárs gyermekirodalomban

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Irodalomtudományi Osztálya izgalmas programmal várja az érdeklődőket: egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül fiatal írókkal, mesekönyv-illusztrátorokkal, valamint a Csodaceruza főszerkesztőjével beszélgetnek a kortárs gyermekirodalomról és a változó befogadói igényekről.

Magyarországon a gyermekeknek szóló irodalom csak a 19. század második felében vált jelentőssé. Egyes felfogások szerint a gyermekirodalom a nemzeti irodalom és világirodalom integráns része, ugyanis a gyermekeknek szóló mesék a kezdetektől részei voltak az irodalomnak.

Kadlót Nikolett költő, szerkesztő; Kulcsár Sarolta, az Újvidéki Egyetem doktori hallgatója; Pásztohy Panka író, illusztrátor; Radnóti Blanka illusztrátor és Sándor Csilla, a Csodaceruza főszerkesztője mint az esemény meghívott vendégei arra keresik a választ, mit jelent a tradíció és a megújulás a kortárs gyermekirodalomban, milyen befogadói igényekkel számol napjainkban a gyermekirodalom.

Az eseményre 2016. április 14-én 18 órakor kerül sor az ELTE Gólyavár, Pázmány-termében (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.), bővebb információkért a Facebook-esemény az alábbi linken érhető el.

Forrás: elte.hu

Kép forrása: felelosszulokiskolaja.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]