100 szóban Budapest – megvannak a nyertesek

2015. június 12-én indult az a pályázat, melyre szeptember 1-ig lehetett beküldeni pályaműveket, a győzteseket pedig október 2-án, péntek este hirdették ki. A 100 szóban Budapest egy olyan történetíró pályázat, amely arra adott lehetőséget a pályázóknak, hogy leírhassák, mit éreznek és gondolnak Budapestről, de mindezt csak száz szóban.

A pályázat szépsége abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű: 100 szóban mit jelent a város az itt élőknek és az ide utazóknak, milyen történeteik, emlékeik, érzéseik, benyomásaik vannak a fővárossal, annak tereivel, eseményeivel, lakóival kapcsolatban. A szervezők célja az volt, hogy az irodalmat összekössék a városi életmóddal egy fiatalos, dinamikus projekt keretében, amely amellett, hogy széles közönséget ösztönöz írásra, elősegíti azt is, hogy a mindennapos rohanás során egy pillanatra megálljunk, és időt szakítsunk szemlélődni: milyen is az a világ, amely körülvesz minket. A pályázat egy új kifejezési platformot kíván nyújtani, ahol a jelentkező megoszthatja érzéseit, kalandjait, gondolatait, aggályait, vágyait a várossal kapcsolatban.
A 12 legjobb művet egy háromtagú zsűri választotta ki, melynek tagjai Winkler Nóra újságíró, Nagy Dániel Viktor színművész és Szőllőssy Balázs, a Fiatal Irók Szövetségének tagja voltak.

Harmadik helyezett lett Csabai Ágnes Szivárvány című alkotásával, második helyen Molnár Nikolett végzett Apu című írásával, a legjobbnak pedig végül Koblencz Zsuzsanna Kaland című munkája bizonyult, melyet a legjobb 12 művel együtt ezen a linken olvashattok el.

A legjobb 12 történetet és a hozzájuk kapcsolódó illusztrációkat a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében állították ki a Bálna Budapestben, a beérkezett legjobb száz írást pedig kötetbe foglalták.

Forrás: hvg.hu, budapest.in100word.eu, MTI

Kép: recity.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]