Ilyen volt a tizenkettedik Vezér Napok

A Vezér úti kollégium idén március 31. és április 2. között rendezte meg a Vezér Napokat, amire mi is kilátogattunk.

Az ELTE kollégiumainál szinte hagyomány a saját koli napok megrendezése, hogy a szorgalmi időszak közepén, és még jóval a vizsgaidőszak réme előtt egy jó nagyot tomboljanak a lakók, és nem utolsósorban, hogy még jobban elmélyüljenek a szoba-, szint- és kolitársi kapcsolatok és a külsősök is betekintést nyerjenek a kolis lét szépségeibe. Nem volt ez másként a VUK-ban sem, ahol három napon keresztül vehettünk részt a jobbnál jobb sportolási alkalmakon, játékokon és bulikon.

A programok hétfő délután kezdődtek a sportnappal. A lelkes résztvevők csocsó, pingpong, darts, kosárlabda és focimeccseken mérhették össze tudásukat és tehetségüket, ami a mozgás élményén túl is megérte, hiszen az első három helyezett csapat, vagy versenyző (sportágtól függően) díjazásban részesült. A meccsek után egy igazi sportemberrel is találkozhattunk, hiszen Pulai Imre, a Sydney-i Olimpia aranyérmes kenusa látogatott el a kollégiumba. Megtudhattuk többek között, hogy hogyan került kapcsolatba a sportokkal, hogyan élte meg az Olimpiát és a világversenyeket, ahogy azt is, hogy a nagy keresztje az úszás volt, ami a sors fintoraként a gyerekei kedvenc sportága lett.

A beszélgetés végeztével megérkezett a színpadra a Budapest Show kórus, akik zseniális feldolgozásaikkal szórakoztattak bennünket. Hallhattuk tőlük a Queen, az Apácashow nagy sikerű slágereit, de a széles repertoárral rendelkező kórus minden műfaj kedvelői számára élvezetes koncertet nyújtott.

Az este egy karaoke-val egybekötött táncolós, csocsózós bulival ért véget, ahol egészen az éjszakába nyúlóan kipróbálták magukat a jó hangú és bátor, vagy inkább csak a bátor emberek.

Kedden, akik nem ugrálták ki magukat előző nap kellőképpen, azoknak egész nap lehetőségük volt ezt megtenni, hiszen a szervezők, a korábbi évekhez hűen idén is trambulint állíttattak fel az udvaron. Ki is próbáltuk gyorsan, és meg kell mondani elég izzasztó egy játék volt! Viszont hiba lett volna kihagyni, mert maradandó élmény volt, és egy pár napig az is marad, legalábbis, amíg az izomlázunk el nem múlik.

Este koncertek vártak bennünket, elsőként a Garázsmenet hangolta a közönséget, majd jöttek ez est sztárjai a Bon Bon zenekar, akik óriási bulit csaptak. A nagyon jó hangulatban telt fellépés után már nem volt nehéz DJ Groom hajnalig tartó szettjére táncolni. Segített persze a hangulat fokozására, hogy remek italakciók voltak a rendezvény egész ideje alatt.

Szerdán a kulturális állomásokon a svéd és az olasz konyhával ismerkedhettünk meg és a kvíz kérdésekre válaszolva megkóstolhattuk többek között a híres (vagy hírhedt?) svéd húsgolyót, a rákos pástétomot, és a jávorszarvas kolbászt, valamint a bruschettát, pizzát és mindkét ország nemzeti italait.

Egy kis pihenés után pedig már készültünk is az estére, hisz elérkezett a hagyományos sorverseny ideje. Minden emelet játékos feladatokkal készült, ami mellé nem maradt el a jó hangulat és a jó alkohol. Volt többek között 4-es metró állomás, logikai és ügyességi feladatok, meg rengeteg szimpatikus állomás és csapat. A sorverseny és a sportnap győzteseinek kihirdetése után kezdetét vette a záróbuli egészen kifulladásig.

A kolis bulik pedig a Vezér Napok végeztével sem érnek véget! Április 7. és 10. között gyertek el a KCSSK-ba, mert kezdetét veszi a Tavaszi Kultúr7!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]