150 családnak segít a VOLT Fesztivál akciója

Sopronban és Budapesten is gyűjtöttek adományokat.

Három napon át Sopronban, majd a budapesti Akvárium Klubban működő VOLT Presszóban szerveztek adománygyűjtést a VOLT Fesztivál szervezői december 14. és 17. között. Az akció a vártnál is nagyobb sikerrel zárult: 4 nap alatt annyi játék és tartós élelmiszer gyűlt össze, amennyivel kb. 150 soproni rászoruló család karácsonyát teszik boldogabbá az adományozók.

“A négy nap során igazán megható pillanatokat éltünk át Sopronban és Budapesten egyaránt. Sorban érkeztek az adakozó családok, igényesen becsomagolt ajándékokkal, de volt olyan adományozó is, aki 50.000 forinttal érkezett. Miután pénzt nem fogadhattunk el, sarkon fordult, és egy fél óra múlva megérkezett egy csomagtartónyi csokival és játékkal. Először szerveztünk adománygyűjtést, amellyel soproni családokat szerettünk volna segíteni, de a kezdeti siker után biztosra mondhatjuk, hogy nem utoljára” – fogalmaztak a VOLT Fesztivál szervezői.

A VOLT adománygyűjtő akcjában önköntések vettek részt, a segítők – a VOLT Fesztivál “angyalkái” – javadalmazást nem fogadtak el. A szervezők mindemellett 100.000 forint értékű játékkal és élelmiszerrel is hozzájárultak az akcióhoz. Az összegyűlt adományokat hétfőn és kedden egész nap csomagolják a soproni Flandorffer Ignác Szociális Intézmény munkatársai, akik vállalták, hogy a megfelelő helyekre juttaják el azokat.

“Egy tábla csoki, egy könyv, egy kisautó…. Ilyen és ehhez hasonló, szerény karácsonyi kívánságaik vannak a soproni rászoruló gyermekeknek. Ehhez képest jómagam is meglepődtem, amikor a VOLT Fesztivál alapítói által meghirdetett jótékonysági akció adományai, azaz egy roskadásig megtelt teherautó érkezett
hétfőn az intézményünk udvarára. A szociális munkásaink már reggel óta lelkesen dobozolnak, és szebbnél-szebb karácsonyi csomagokat állítanak össze a nehéz körülmények között élő gyermekek számára. Ha egy jótékonysági akciónál lehet azt a jelzőt használni: “sikeres”, akkor mindenképpen annak nevezném ezt a gyűjtést, és ezúton szeretném megköszönni a VOLT Fesztivál alapítóinak, Fülöp Zoltánnak és Lobenwein Norbertnek, hogy a temérdek adománnyal; főként gyermekjátékokkal, gyermekruhákkal, édességekkel, és tartós élelmiszerekkel mintegy 150 rászoruló család karácsonyát varázsolják szebbé és boldogabbá” – mondta Tengerdi Antal, a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény Igazgatója.

A VOLT szervezői köszönik a rengeteg adományt és az önkéntesek segítségét, egyben ezúton kívánnak boldog karácsonyt minden fesztiválozó vendégüknek!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]