Kerekes Napok, nem csak kolisoknak

Az elmúlt napokban aludni és tanulni kevésbé lehetett a Kerekes úti Kollégiumban, bulizni viszont annál inkább. Csütörtök hajnalig állt a bál -ezalatt természetesen a Punnany Massif koncertet, és az azt követő fergeteges bulit értem. Ezzel kicsit előreszaladtam a történetben, úgyhogy kezdem az elejétől.

Hetedik alkalommal tartotta meg kollégiumi napjait a kb. 600 főt számláló intézmény. A rendezvény nagy múltra tekint vissza, és remélhetőleg még nagyobb jövő áll előtte, hiszen ez a legjobb lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok egyhangúságából, és – a végtelen hosszúságúnak tűnő előadások, valamint a vizsgaidőszak közeledtét jelző zárthelyik után – barátainkkal karöltve lépjünk a kollégium falai közé. Rendkívüli élmény egy hosszú, egyetemen töltött nap után ismert együttesek koncertjére, vagy ELTE-s zenekarok tombolására hazaérni. Ilyenkor a szokásos kép helyett teljesen más látvány tárul elénk: a mindig rendezett, ámde üres előtérben ezúttal a biliárd- és csocsóasztalok körül nyüzsgő kisebb-nagyobb baráti társaságok, vidám kollégisták és vendégeik alkotta tömegbe cseppentünk.

A Kerekes Napokat 2006-ban rendezték meg először, amely a lakók szórakoztatása mellett, az akkor még kevésbé ismert létesítmény nevének öregbítését is szolgálta. A következő években megsokszorozódott a látogatók száma, így még több változatos programmal kedveskedtek a szervezők. A kreativitás határtalan, hiszen – az egyre nagyobb szerephez jutó – kisebb termekben ugyanúgy teremtettek forró nyári hangulatot homokkal és koktélpulttal, mint futurisztikus látványvilágot UV fénnyel megvilágított polisztirol gyöngyökkel. A kistermek idén Pizsamaparty, Karaoke és Teaház otthonául szolgáltak, az érdeklődés viszont egyértelműen az étteremmel egybenyitott konferenciateremben zajló koncertek és bulik felé irányult.

Az évek során olyan neves és kedvelt előadók léptek fel, mint a Hooligans, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Copy Con, a Heaven Street Seven, a Supernem, a Hősök, a Blokk Együttes, Fluor Tomi, vagy a dumaszínház sztárjai közül Kiss Ádám, Beliczai Balázs, és a Szomszédnéni Produkciós Iroda. A szervezők most sem adták alább a színvonalat, főleg nem a hangulatot. A kedd esti programot a Retro School Band nyitotta rokonszenves frontemberével, Zolával az élen. Az egy órás koncertet követő kisebb pihenő után a Szerelemdoktor című albummal befutott, majd 2010-ben újjá alakult UFO zenekar lépett a színpadra, hajnalban pedig Dj Gomes zenemixére ropta a táncot a fellelkesült tömeg.

Szerdán – az elegáns érkezés határait feszegető késéssel – a Punnany Massif teremtette meg a zárónaptól elvárt hangulatot. A kevésbé ismert számaik után kiszámítható, mégis ideális befejezésként adták elő Élvezd című slágerüket, végül a többnapos műsor zárásaként Dj Mazu pörgette a lemezeket. A Kerekes Napok ezzel véget ért, de nincs okunk a csüggedésre, hiszen a program keretében megkezdődött ELTE Zenekarok Fesztiválja folytatódik!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]