Történelem napokra bontva

MindennapiNapló címmel hozták létre a Könyvtár- és Információtudományi Intézet projektjének új felületét. A kereshető, szűrhető gyűjtemény sajtótörténeti és kronológiai kutatásokhoz is jól használható.

A napokban megnyílt adatbázis a könyvtárszakos hallgatók kutatási eredményeit mutatja be. A projekt során a „mi történt aznap?” kérdésre keresve a választ különböző kiadványokat és napi sajtótermékeket dolgoznak fel 1945-től egészen 1979 végéig.

A gyűjteményben az évek mellett hónapokra, sőt, akár bizonyos napokra is lehet szűrni. Korabeli irodalmi lapok tartalomjegyzéke, kronológiai adatsorok, a hónap eseményeit összefoglaló brosúrák és infografikák találhatók meg a felületen. A bejegyzéseket a későbbiekben mozgóképes illusztrációkkal tervezik kiegészíteni.

Az ELTE Múzeum körúti épülete 1977 májusában.
Forrás: mindennapiNapló

A honlap megtekintése asztali gépről ajánlott, mobiltelefon nyitólapként pedig a navigációs oldal használatát javasolják. Az elérhető tartalom bővítéséhez bárki hozzájárulhat emlékeivel, tudásával egy-egy adott napról az alábbi űrlap kitöltésével.

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]