Az ELTE Alumni Jótékonysági Kampány új felhívása

A járvány és a járványügyi korlátozások miatt az elmúlt időszakban némileg mindannyiunk élete megváltozott. Az ELTE Alumni korábban is a tehetséges, de anyagilag rászoruló hallgatókat segítette. Idén az új, virtuális kampánya során a COVID–19 járvány miatt nehéz helyzetbe került hallgatókat szeretnék támogatni. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a korábbi vagy jelenlegi ELTE-s hallgatók közül. Azok csatlakozását várják, akiknek vagy segítségre van szükségük, vagy felajánlásaikkal segíteni szeretnének. A most közzétett felhívás szerint, aki csatlakozik a virtuális Jótékonysági Kampány új kezdeményezéséhez, az nyereményjátékban is részt vehet.

A kezdeményezésben való részvételhez mindössze annyi szükséges, hogy csatlakozni kell az ELTE Apró – Segítség!” elnevezésű, önkéntes alapon szerveződő csoporthoz. A csoporton belül lehetőség van feltenni kéréseket és felajánlásokat a „Kérések és felajánlások” menüpont alatt. Segítségét bárki felajánlhatja a csoport tagjai közül, az ELTE volt és jelenlegi hallgatói egyaránt, így bárki, aki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége vagy felajánlaná segítségét, bátran megteheti. Mindezek mellett a kezdeményezésben részt vevő hallgatók segítségük fejében kreditpontokat is kaphatnak.

A felhívás szerint segíteni lehet például a következő területeken: online korrepetálás, online gyógypedagógiai foglalkozás, online pszichológiai tanácsadás, környéken élők számára bevásárlás/kutyasétáltatás és további, hasonló jellegű felajánlások/kérések.

A kampány keretében nyereményjáték is zajlik december 15-ig, a kampány bevezető szakaszában. A nyereményjátékban minden segítséget kérő és felajánló egyaránt részt vehet, ugyanis a jelzett időpontig minden csoportban zajló tevékenységért pontot lehet szerezni. Így a kérés vagy a felajánlás téma létrehozása 2, a meglévő témához való hozzászólás és a téma like-olása 1 pontot ér. Mindezeken felül pluszpont jár minden hozzászólásért, amihez a segítséget dokumentáló képet vagy videót is feltöltenek. December 15. után a legaktívabb hozzászólót nyereménnyel díjazzák.

Bővebb információért és a csoporthoz való csatlakozásért:

Forrás:

ELTE Alumni felhívása

Képek forrása:

https://www.alumni.elte.hu/article/segitseget-ker-vagy-ajanl-jo-tett-helyebe-jot-varjon/20/11/2020/892?fbclid=IwAR3agEzjgyPlMV7PTBkhzQQXb_CT0xc5JF5tQcUgQASSgCMt9J2gg3wE_84

https://www.elte.hu/content/elte-alumni-alapitvany-palyazat-erasmus-kiegeszito-tamogatas.t.16100

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]