Pályázati felhívás egyetemi kollaborációs projektek támogatására

Ismét pályázatot írt ki a CELSA Research Fund, egyetemi kollaborációs projektek támogatására.

A Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) a Leuveni Egyetem kezdeményezésére 2016 májusában alakult hálózat, amely támogatja a partneregyetemek közös kutatásokban való részvételét, együttműködését. A szervezet immáron ötödik alkalommal hirdeti meg a pályázatot, a költségvetésből pedig lehetőség nyílik 10-12 projekt támogatására.

A CELSA partneregyetemei közé az alábbiak tartoznak: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Charles University (Prága, Csehország), Czech Technical University in Prague (Prága, Csehország), KU Leuven (Leuven, Belgium), University of Ljubljana (Ljubljana, Szlovénia), University of Tartu (Tartu, Észtország), Jagiellonian University (Krakkó, Lengyelország), University of Warsaw (Varsó, Lengyelország).

A pályázat egyik kritériuma, hogy legalább két kutatónak kell részt vennie a projektben, akik érkezhetnek a szervezet bármely partnerintézményéből, de egyiküknek mindenképpen a Leuveni Egyetem munkatársának kell lennie. A CELSA készséggel segít a pályázni kívánó kutatóknak esetleges partnerek felkeresésében, elektronikus módon. Így akik partnert keresnek maguknak, azok a contact@celsalliance.eu címen kérhetnek segítséget a szervezettől. Az elektronikus levélben fel kell tüntetni az érintett témakört, szakterületet, hogy a szervezet megfelelő társat találhasson.

Fontos célnak tartja a szervezet, hogy a támogatott projektek később sikerrel járjanak más páneurópai kutatási és innovációs alapok pályázatain is.

A pályázat beküldési határideje: 2020. november 26. Ezt követően, 2020 decembere és 2021 májusa között értékelik a projektjavaslatokat, az eredményhirdetésre pedig 2021 nyarán kerül majd sor.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem több hallgatójának kollaborációs projektje is nyert már támogatást a CELSA pályázatán. 2017-ben Miklósi Ádám és Jordán Tibor projektjei, 2018-ban pedig Sonkoly Gábor és Réthelyi Orsolya munkái nyertek dotációt. A finanszírozott pályázatok nyertesei közé került be Szécsényi Krisztina és Krajcsi Attila 2019-ben, idén pedig Novák Zoltán részesült támogatásban.

A szervezet által eddig támogatott projektek listája itt tekinthető meg.

A részletes pályázati felhívás itt, további információk pedig itt érhetők el.

Minden pályázónak sok sikert kívánunk!

Forrás: ELTE Hírek – Pályázatok, felhívások , CELSA Research Fund: Collaborative Research Projects Interne Fondsen , celsalliance.eu

Képek forrása: https://www.csaladbaratorszag.hu/images/thumbnails/kutatas.jpg , https://celsalliance.eu/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]