Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020

Ha vannak ötleteid, de a megvalósításhoz anyagi, valamint szakmai támogatásra lenne szükség, akkor itt a lehetőség! Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovációs Központja pályázatot hirdet műszaki vagy human területről származó projekt ötlet megvalósítására.

Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázatra egyénileg és csoportosan is lehet nevezni, utóbbi esetben elegendő csak a csapatvezetőnek rendelkeznie ELTE-s aktív hallgatói jogviszonnyal, egyéni nevezés esetén azonban elvárás a jogviszony megléte. A lehetőségek adottak, hiszen kifejezett kategória-megkötés nincsen; a természettudományoktól a bölcsészettudományokon át egészen a társadalomtudományokig gyakorlatilag bármilyen ötlet elfogadható. A lényeges szempont az, hogy az ötlet a társadalom számára hasznos és elfogadható, illetve piacképes, továbbá lehetőleg újszerű és megvalósítható elképzelés legyen.

A benyújtott pályázatoknak tartalmaznia kell a témakidolgozást maximum 15 oldalban, egy Excel-táblázatban elkészített pénzügyi tervet, illetve egy aláírt adatkezelési nyilatkozatot.

Az Innovációs Központ két fordulóban fogja majd elbírálni a beérkezett ötleteket. A második fordulóba bekerülőknek egy szóbeli előadás keretében kell majd bemutatni az ötletet, lehetőleg minél meggyőzőbb érvek mellett, illetve a szakmai zsűri is kérdéseket tesz majd fel, melyeket a pályázóknak meg kell válaszolnia, ezt követően választja ki a nyertest, illetve a különdíjas csapatokat a zsűri.

A legsikeresebbnek ítélt pályázatokat 100.000–400.000 összegű díjazással jutalmazzák, mely az ötlet fejlesztésének céljából szabadon felhasználható. Továbbá várhatóan különdíjakat is kiosztanak majd, melynek összege 300.000 forint különdíjanként. Lényeges, hogy az pénzbeli támogatáson túl szakmai tanácsadási szolgáltatást is biztosítanak, amely az ötlet további fejlesztéséhez biztosít segítséget.

Az eredményhirdetést és az ünnepélyes díjátadót 2020 szeptemberében rendezik meg.

A pályázatokat legkésőbb 2020. május 15-ig kell benyújtani e-mailben, a tárgy mezőben feltüntetve az „ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázat 2020” jeligét.

A pályázati felhívás elérhető itt!

További információ

Fejléckép: knowledge.wharton.upenn.ed

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]