Ekkor lesznek nyílt napok az ELTE-n

2019-ben, illetve 2020-ban ismét nyílt napokon várják az érdeklődő diákokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem karai. A felvételizők ezen napokon tájékozódhatnak a következő évben induló képzésekről, a felvételi eljárásról, illetve hasznos információkhoz juthatnak az ösztöndíjakról, a kollégiumokról és a külföldi tanulmányi lehetőségekről is. Cikkünk folyamatosan frissül.

Állam- és Jogtudományi Kar

Az ÁJK a két időponton két különböző jellegű programmal várja az érdeklődő diákokat:

November 27-én a felvételizőknek lehetőségük nyílik egyetemi előadásokon való részvételre (Büntetőjog, Római jog, Büntető eljárásjog, Polgári perjog), illetve tájékoztatást adnak a Karról, a az induló képzésekről, illetve a felvételi tudnivalókról is.

A második alkalommal, 2020. január 31-én ismét megnyitja kapuit az ÁJK, és megrendezi a méltán híres ÁJK Expót. Az esemény keretein belül bemutatkoznak a kari hallgatói szervezetek, valamint programok. A felvételizők képet kaphatnak a tanulmányaik során rendelkezésrükre álló lehetőségekről és programokról.

Nyílt Nap 1.0: 2019. november 27.

Nyílt Nap 2.0 – ÁJK Expo: 2020. január 31.

Helyszín: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

További információ

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Mint ahogy idáig minden évben, a 2020-as felvételi időszakban tartott kari nyílt napon is, a jelentkezők megismerkedhetnek a Kar képzési kínálatával és a képzés struktúrájával, annak szakirányaival. Az előadások és tájékoztatók között lehetőség nyílik személyes konzultációra, illetve a Hallgatói Önkormányzat interaktív tájékoztatóján is részt vehetnek az érdeklődők.

Időpont: 2020. január 30. 10.00–15.00

Helyszín: „C” épület. I. em. 105-107.

További információ

Bölcsészettudományi Kar

Időpont: 2020. január 23.

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar (1088 Budapest, Múzeum krt. 4., 6-8.)

2020 januárjában az ELTE BTK ismét próbaórákkal, előadásokkal és tájékoztatókkal várja a felvételizőket. (A középiskolások számára a BTK idén is lehetőséget biztosít igazolás kiállítására.)

További információ

27503578_10155383310960829_160798596180149859_o

Az ELTE PPK 2018-as nyílt napja. (Fotó: Burkus Dávid & Poósz Patrik)

Gazdálkodástudományi intézet

AZ ELTE Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) az ország leggyorsabban fejlődő gazdasági felsőoktatási intézete – a tavalyi évhez képest az itt tanuló hallgatók száma pedig megkétszereződött! A GTI gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel alapszakjai az országos élvonalat képviselik, vezetés és szervezés, pénzügy, számvitel és MBA mesterképzései pedig országos a legnépszerűbbek. A mesterképzések palettája tovább bővült: már marketing és nemzetközi gazdaság, valamint gazdálkodás mesterszakok is indulnak. A következő évben induló képzésekről még több tájékoztatást kaphatsz, ha ellátogatsz az ELTE GTI nyílt napjára!

Tájékoztató a 2020 szeptemberében induló alapszakokról

Időpont: 2019. december 10. 16:30

Helyszín: Helyszín: ELTE Trefort-kerti kampusz, Gólyavár (Múzeum krt. 4., sorompós főkapu, hátul jobbra), Pázmány Péter terem.

Regisztráció

Tájékoztató a 2020 szeptemberében induló mesterszakokról

Időpont: 2019. december 11. 16:30

Helyszín: Helyszín: ELTE Trefort-kerti kampusz, R épület (Múzeum krt. 4., sorompós főkapu, hátul balra) földszint 030. terem.

Regisztráció

További információ

Informatikai Kar

Less be az ELTE Informatikai Kar kulisszái mögé! Megtudhatod, milyen informatikai képzést érdemes választani, milyen nálunk a hallgatói élet, tájékozódhatsz az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetsz az oktatóinkkal, bejárhatod vezett túra keretében a campusunkat. Megismerkedhetsz a mesterséges intelligencia jövőjével, megtudhatod, hogyan lehetsz startupper, fény derül a választási algoritmusra. Találkozzunk november 26-án!

Időpont: 2019. november 26. 8:45–14:00

Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula.

Regisztráció

Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Az ELTE PPK mindenkit sok szeretettel vár a 2020-as budapesti nyílt napjára! Ha már fontolgatod, hogy a PPK-ra jelentkezel, és szeretnél jobban megismerkedni a Karral, mindenképp látogass el a PPK nyílt napjára, hiszen itt első kézből tudhatsz meg információkat a szakokról, megismerheted a Kar hangulatát és a PPK-s életérzést! Többek között tájékozódhatsz a várhatóan induló képzésekről, érdeklődhetsz a kollégiumi, ösztöndíj-, és nemzetközi lehetőségekről.

Időpont: 2020. január 17. 10:00–16:00

Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (1075 Budapest, Kazinczy utca 23-27.)

Kövesd a nyílt nap folyamatosan frissülő Facebook-eseményét!

Az ELTE ÁJK campusa (Fotó: ELTE ÁJK)

Az ELTE ÁJK campusa (Fotó: ELTE ÁJK)

Tanító- és Óvóképző Kar

Szeretsz gyerekekkel foglalkozni? Gondolkodsz azon, hogy kisgyermeknevelőként bölcsődében; óvodapedagógusként óvodában; vagy tanítóként iskolában nevelj, taníts? Akkor itt az alkalom, ismerd meg az ELTE TÓK mindennapjait! Szerezz első kézből információt a sikeres felvételidhez!

Időpont: 2019. november 29.

Helyszín: ELTE TÓK (1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.)

További információ

Regisztráció

Társadalomtudományi Kar

TáTKarokkal várunk minden érdeklődőt – érettségizett és érettségi előtt álló diákot és szülőt – az ELTE Társadalomtudományi Kar 2020. január 24-i Nyílt Napjára.”

Az eseményen megismerkedhettek az ELTE TáTK oktatóival, szakvezetőivel, hallgatóival; valamint részt vehettek alapszakos mintaórákon is. Látogass el a Nyílt Napra, és szerezz több infót az ELTE TáTK képzéseivel, ösztöndíjlehetőségeivel, valamint ismerd meg a híres TáTK-életérzést: légy része egy olyan közösségnek, ahol mindenkit meghallgatnak és minden vélemény számít.

Időpont: 2020. január 24.

Helyszín: ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

További információ

Természettudományi Kar

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara az idei évben is megrendezi már hagyományosnak számító Nyílt Napját.

A Természettudományi Kar számára is fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén is számos újdonsággal várja az érdeklődőket. Kiemelt fontosságú, hogy a többciklusú képzés bevezetéséhez, az ún. bolognai folyamat­hoz kapcsolódóan a 2006-tól már bevezetésre került alapképzésekről (BSc), és a 2009-től indult mesterképzésekről (MSc), továbbá ezek kimeneti és továbbhaladási lehetőségeiről részletes tájékoztatást nyújtson.

Időpont: 2020. január 17.

Helyszín: ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

További információ

ELTE Savaria Egyetemi Központ

Időpont: 2019. december 6. 9:30–13:30

Helyszín: Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. A-ép. I. em. Díszterem

További információ

Fejléckép: Népszava

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]