Akik a jó ügyért úsznak – Swimathon 2019

Idén negyedik alkalommal szervezi meg a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány a Swimathont, vagyis azt az adománygyűjtő kampányt és közösségi eseményt, melyen az úszók egy-egy szociális ügy képviseletében érkeznek, és ezekhez gyűjtenek támogatást.

A Swimathon egy négyhetes közösségi adománygyűjtő kampány, és egyben egy olyan sokszereplős, jó hangulatú közösségi esemény, amely egy uszodában kerül megrendezésre. A rendezvényen minden csapatot 15–20 úszó képvisel, akik mindennapi életükben is szociális problémák ellen küzdenek, és ezekkel kapcsolatos alapítványok, közösségi csoportok vezetői vagy dolgozói. Tavaly jelen volt például a Démétér Alapítvány, akik közösségi házuk felújításához gyűjtöttek támogatást, hogy a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek közül még többen tölthessék szüleik közelében a felépülés időszakát; ott volt emellett a Ráday Korzó 2018 című projekt csapata is, akik a helyiek közösségi és kulturális életének fellendítésén dolgoznak; de képviseltette magát a FreeDoc is, akik a 9. kerületben élő fiatalokat tanították meg fotózni a támogatott projekt keretein belül.

„A kísérleti esemény sikere egyértelműen bizonyította, hogy a Swimathonban hatalmas kettős lehetőség rejlik: hozzájárul az úszás – mint egészséges sporttevékenység – népszerűsítéséhez, és pénzt gyűjt jó célokra.” – mondta a rendezvényről a The Swimathon Foundation egyik kurátora a 2016-os, első magyarországi Swimathlonról.

Angliában már 1986 óta léteznek ilyen programok – ott a Swimathonok igazi nemzeti eseménynek számítanak, amelyhez örömmel és büszkeséggel csatlakoznak ismert emberek és támogatók, Diana hercegnő is egyik lelkes pártolója volt a programnak. Nem csoda, hogy már igen sokféle, kiemelten fontos közügyre sikerült ráirányítani a társadalom figyelmét ezáltal.

Ha te is szeretnél részese lenni ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, menj el szurkolni a Swimathonra június 16-án, vagy támogasd az idei úszókat!

További infókért böngészd a Swimathon honlapját, vagy nézz bele a tavalyi rendezvényről készült videóba!

Kiemelt kép forrása

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]