Megalakult az ELTE GTI HÖK

Alakuló Küldöttgyűlést szervezett az ELTE GTI Hallgatói Önkormányzata 2019. március 21-én a Gólyavár Pázmány Péter termében. A gyűlésen sor került az elnök és csapata bemutatkozására és megszavazására, valamint a GTI HÖK Ellenőrző Bizottság tagjainak, az ELTE HÖK Küldöttgyűlés GTI frakció képviselőinek, valamint az Intézeti Tanács hallgatói tagjainak megválasztására.

Az eseményt Varga Ádám Zoltán, az ELTE HÖK Ellenőrző Bizottságának elnöke nyitotta meg, aki biztosította a GTI HÖK tagjait az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásáról.

Dr. Ormos Mihály intézetigazgató történelmi pillanatnak nevezte a küldöttgyűlést, hiszen – mint elmondta – ritkán történik olyan, hogy egy új hallgatói részönkormányzat nem egy kar csatlakozása vagy kettéválása miatt alakul meg, hanem egy intézet létrejöttének köszönhető. Ormos Mihály elmondta: a GTI HÖK felállása is támogatja azt a célt, hogy a frissen megalakult intézetből egyszer önálló kar válhasson.

Dr. Ormos Mihály intézetigazgató (Fotó: Burkus Dávid)

Dr. Ormos Mihály intézetigazgató (Fotó: Burkus Dávid)

Az elnöki tisztség betöltésére egyetlen érvényes pályázat érkezett az Ellenőrző Bizottsághoz Máthé Izabellától, aki jelenleg elsőéves hallgató vezetés és szervezés mesterszakon. Az elnökjelölt bemutatta továbbá csapata tagjait: Mezey Mercedes elnökhelyettest, Turcsik Réka kommunikációs alelnököt, Kutasi Botond gazdasági alelnököt, Varholi Anna tanulmányi alelnököt, Móna Balázs külügyi alelnököt, Cseszárik Mátyás szociális alelnököt, valamint Gregor Kitti rendezvényekért felelős alelnököt. Máthé Izabella elmondta, jelenleg elsődleges célnak tartja az információgyűjtést és a csapatépítést, valamint gondoskodni fognak az utánpótlásról is. A részletes elnöki program itt olvasható.

Az elnök és csapata (Fotó: Burkus Dávid)

Az elnök és csapata (Fotó: Burkus Dávid)

A Küldöttgyűlés Képviselői rövid szünet után egyhangúlag (12 igen, 0 nem, 0 érvénytelen) szavazták meg Máthé Izabellát és csapatát. Az eredményhez szívből gratulált Horváth Mihály, az ELTE HÖK elnöke, és elmondta: a küldöttgyűlés a Hallgatói Önkormányzat számára mindig ünnep a hétköznapokban végzett nehéz munka után. Gratulált továbbá a frissen megválasztott elnöknek és csapatának Jancsó Dorottya, a BTK HÖK elnöke, Bárdosi Bence, az IK HÖK elnöke, Kreszadló Dóra, a PPK HÖK elnöke, Nagy Liza, a TáTK HÖK elnöke, valamint Horváth Luca, a TTK HÖK elnöke is.

A GTI HÖK Ellenőrző Bizottság tagjainak a küldöttgyűlés képviselői megválasztották Major Ákost (11 támogatói szavazattal), Magyar Dorottyát (11 támogatói szavazattal) és Ferkó Rékát (12 támogatói szavazattal).

Az ELTE HÖK Küldöttgyűlés GTI frakció képviselőinek a küldöttgyűlés képviselői megválasztották Mezey Mercedest (11 támogatói szavazattal), Soós Nikolettát (11 támogatói szavazattal) és Kutasi Botondot (12 támogatói szavazattal).

Az ELTE HÖK Küldöttgyűlés GTI frakció póttagjainak a küldöttgyűlés képviselői megválasztották Móna Balázst (10 támogatói szavazattal), Cseszárik Mátyást (10 támogatói szavazattal) és Kovács Viktóriát (11 támogatói szavazattal).

Az Intézeti Tanács hallgatói tagjainak a küldöttgyűlés képviselői megválasztották Mezey Mercedest (10 támogatói szavazattal) és Varholik Annát (12 támogatói szavazattal).

Fotók: Burkus Dávid (ELTE Online)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]