Bántalmazott gyerekek: van-e visszaút a családba? – Kerekasztal-beszélgetés

Hogyan alakul ki a bántalmazó család, és mik az esélyei egy ilyen családban felnövő gyereknek? Meddig magánügy az, ami a családban történik? Mik azok a mérgező mondatok, amik egy életre meghatározhatják egy gyerek jövőjét? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a szakértők és a résztvevők a Menetszél Egyesület következő kerekasztal-beszélgetésén.

A Menetszél Egyesület havonta megszervezett kerekasztal-beszélgetéseinek célja, hogy felhívja a figyelmet olyan társadalmi problémákra, amelyekről keveset beszélünk, nehéz állást foglalnunk, vagy egyszerűen csak túl kevés megbízható információhoz jutunk. A legutóbbi rendezvényen a magyarországi hajléktalan-helyzetről volt szó, januárban pedig a bántalmazott gyerekeket állítják középpontba. Ha tanárnak vagy óvodapedagógusnak tanulsz, a részvétel szinte kötelező, viszont ha egyszer majd szeretnél gyereket, vagy egyszerűen csak érdekel a téma, akkor is mindenképpen érdemes benézned!

Az eseményen beszélni fog Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak gyermekvédelmi programigazgatója; Tisza Kata író, coach és társadalomkutató; valamint Víg Sára tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, a 7. Kerületi Nevelési Tanácsadó munkatársa. A beszélgetést ismét Mizsur András, az Abcúg újságírója moderálja majd.

A rendezvény január 24-én este 7 órakor kerül megrendezésre a Nyitott Műhelyben. Az előadás ingyenes és regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken tudtok megtenni. A szervezők arra kérik a regisztrált vendégeket, hogy legkésőbb 18:50-ig érkezzenek meg a beszélgetés helyszínére.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a program, és szeretnél még a beszélgetés előtt bővebben utánanézni a témának, érdekes cikkeket találsz a Facebook-eseménynél!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]