Nézz be az ELTE civil színpadára!

Idén az ELTE az EFOTT házigazdája, így egyetemünk számos saját programmal készült nektek! Máris úton vagy a fesztiválra, de még nincs terved a délutánokra? Vagy esetleg szeretnél valami nyugisabb programon is részt venni a legnagyobb bulik előtt? Akkor épp neked való az ELTE civil tere, ahol csütörtöktől a legkülönbözőbb területek szakértőivel találkozhatsz!

A fesztivál első napján (csütörtökön) 15 órakor érkezik a Fantasztikus világok előadás! „A jog és politika a fantasykben és sci-fikben” sorozat immáron közel két éve tart. A Trónok harca nyitányként vezette fel a 2017-ben az ELTE ÁJK-n indult kari rendezvénysorozatot, ahol összesen több mint 2000 résztvevő hallgathatott okfejtéseket és teóriákat a fantasy különböző világairól. Azóta országszerte több helyen is megfordult az elődaás, többek között a PLAYIT show-n is. Az előadások célja kezdettől a szórakozás és szakmaiság egybeforrasztása, s ezért döntöttek úgy, hogy a legnépszerűbb, legaktuálisabb filmek és sorozatok segítségével kötik össze a lehető legszórakoztatóbb módon a kellemeset a hasznossal. Ezúttal azonban új terepre merészkednek: a Westworld univerzumának elemzésén keresztül ismerkedhettek meg a világot mozgató és átszövő politikai, jogi, társadalmi mechanizmusok, ok-okozati viszonyok izgalmaival.
A beszélgetés végén is érdemes maradnotok, ugyanis ekkor a FÉLonline kulturális folyóirat képviselőivel, Braun Barnával, Tinkó Mátéval és Tóth Viviennel ismerkedhettek meg. „Tópart, halk zene és távoli tömeg átszűrődő halvány moraja” – hirdeti programját a csapat.
Persze akkor sem kell unatkoznotok, ha ezek a témák kevésbé kötnek le titeket: ugyanezen a napon találkozhattok a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolttal, ámulhattok Hajagos Máté freestyle focibemutatóján vagy megismerkedhettek egy igazán különleges szakmával Sárhegyi István űrjogász ismeretterjesztő előadásán.

Másnap (pénteken) 13 órakor érkezik hozzánk Uhlár Zoli influencer világutazó, aki személyesen számol be nektek a saját kalandozásairól. Ha imádsz utazni és tele van a feliratkozásaid fül utazós csatornákkal youtube-on, akkor gyere és gyűjts új ötleteket, ihletet ahhoz, hogy merre utazz vagy mivel tedd számodra érdekessé a pihenéseidet!
Ugyanezen a napon szintén egy izgalmas szakterületet mutat be Inzelt Éva, aki a kriminológia képviselője – de kicsivel korábban megismerkedhettek Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutóval, meghallgathatjátok a Kotta nélkül zenekar műsorát vagy részt vehettek az ELTE Fluffy Fight-ban is.

Szombaton a sportbarátoké lesz a terep, hiszen pontban délben a jól ismert TrollFoci oldal szerkesztői mesélik el nektek, hogy kerültek egy kollégiumi szobából az EFOTT színpadára. Ezek után pedig Tar Gabi (Jay’s Workout) vlogger, blogger előadásában ismerkedhetsz meg a saját súlyos testedzés világával, emellett bemutat majd nektek néhány látványos mozdulatsort is.
Ha azonban kevésbé köt le az ilyesmi, látogass el a helyszínre 14 órakor, amikor az OMSZ tagjai tartanak előadást – vagy 16 órakor, amikor politikai pártok ifjúsági kerekasztal-beszélgetésén vehettek részt, hogy aktualitásokról beszélhessetek fiatalok szemszögéből.

A sport iránt érdeklődők másnap is találnak majd kedvükre valót: 12 órakor a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatásával parasportolókkal beszélgethettek. És ha már te is VB-lázban égsz, mindenképp nézz be 13 órakor, ugyanis Ackermann Sándor és Ilyash György vezetésével kerekasztal-beszélgetés indul. A 2018-as oroszországi futball világbajnokság telis-tele van meglepetésekkel. A futball világ nagyágyúinak vélt nemzeti tizenegyek közül legtöbben a vártnál előbb kiestek és sokak szerint a kis csapatnak vélt válogatottak sorban okozzák a meglepetéseket. Talán ez utóbbit igazolja az is, hogy a legjobb négy közé nem jutott olyan csapat, amely jelenlegi tagjai játszották már világkupa elődöntőt vagy döntőt. A döntő napján a beszélgetés során elemezni fogják a világbajnokság eddigi eredményeit, tapasztalatait és azt, hogy végül melyik európai csapat viszi haza a 2018-as világbajnokság kupáját.
Közvetlenül ezután olyan vendégek érkeznek hozzánk, akiket biztosan nem kell bemutatni: maga S. Oszkár egyetemista, vagyis az őt képviselők látogatnak meg minket. Nevetésből és egyetemi poénokból nem lesz hiány!

Az időpontokról további információt találtok a fesztivál honlapján.

EFOTT_terkep_2018

Források:
efott.hu
Kiemelt kép
Kép

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]