A pusztító, a finnyás és a troll – ilyenek vagyunk karácsonykor

A legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, az együtt töltött idő… Ám ekkor óhatatlanul kiderül, ki hogy éli meg az ünnepeket. Neked is van olyan családtagod, aki beleillik a következő típusok egyikébe?

A pusztító

Az a rokon, akire nem szabad bízni a sütis tálcát, mert amíg kihozza a konyhától a nappalig, addig mindent képes eltüntetni róla.

A téli álmot alvó

Néhány elfoglalt családfő számára az ünnep egyenlő lehet azzal, amikor végre nem csörög a telefon, nem pittyeg a WhatsApp és ezért hamar úgy elkezdik húzni a lóbőrt, hogy Kevint is alig hallani a tévében.

Orange tabby kitten cat with red santa hat on sleeping on in Christmas packages and Christmas tree in background.

Az etető

Az örök feszültség nagyi és unoka között. De tényleg, nem értem, hogy a húsleves, a töltött káposzta, a somlói galuska és az ebéd előtt titokban elfogyasztott három szaloncukor után miért nem kívánjuk a huszonharmadik mákos bejglit?!

A troll

Mi van akkor, ha egy jó hangulatú beszélgetésbe bekerül egy troll? Gyakori troll lehet egy nagymama, aki megjegyzi, hogy a Márkónak biza nem kellett volna áprilisban kettest hoznia matekból és akkor szebb lett volna az év, vagy egy kamaszlány, aki megkérdezni, miért nem ihat még mindig pezsgőt, pedig már 13 éves, vagy egy távoli rokon, aki rákérdez, hogy megszületett-e Marika gyereke, közben Marika nem is volt terhes, csak túlsúlyos.

A finnyás

Akinek a legjobb falatok is silányak.

Aki szerint még mindig gyerek vagy

Jó, azt lássuk be, hogy a karácsony igazából a gyerekeknek szól, de van az az állapot, tudjátok, amelyben nagyjából az egyetemi évek elején vagyunk, már rohadtul nem vagyunk gyerekek, de azért úgy igazán felnőttek sem. Na, ilyenkor szokott a nagymami felnövés-gátló üzemmódba kapcsolni, és elnyújtott hangon megkérdezni, hogy „naa, mit hozott a Jézuska?”

grandma_rocks_grandmother_cool_rock_old_nice_fun-hd-wallpaper-437121

A bejelentgetős

Most tényleg! Minden családban van legalább egy ember, aki minden karácsonykor kardinális bejelentéseket tesz a magánéletét illetően. A végén elkezdünk gyanakodni, hogy már csak azért megy férjhez, hogy következő évre aktuális téma lehessen az elválás.

A sztorizós

Aki minden évben elmeséli ugyanazt a történetet. Esetleg egy kicsit másképp.

Puppy wrapped up in Christmas lights

Az italos

Aki a templomba is csak a miseborért megy.

A fogyózó

Szilveszterkor szinte mindenki tesz arra vonatkozó fogadalmat, hogy jobban bánik majd az egészségével és egyszersmind jobban fog kinézni. De vannak azok, akik ezt olyan komolyan veszik, hogy már a karácsonyi ebédnél elkezdik hirdetni, hogy ők bizony nem esznek a csirkéből, csak a salátából. Jó hír, hogy az álláspont vacsoráig megváltozhat.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]