Pályázz, hogy „Az ELTE ígéretes kutatója” lehess!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa pályázatot ír ki „az ELTE ígéretes kutatója” díjért.

Az elismerésre és a vele járó pénzjutalomra azon kutatók és oktatók pályázhatnak, akik az ELTE, illetve az egyetemen működő kutatócsoportok alkalmazásában állnak, és 2017 december 31-ig nem töltik be a negyvenedik életévüket, továbbá nem részesültek korábban Lendület-támogatásban a Magyar Tudományos Akadémia vagy az ERC valamelyik pályázata által, és „Az ELTE ígéretes kutatója” díjat sem nyerték még el korábbi alkalommal.

Milyen pályamunkákat vár a Tudományos Tanács? A jelentkezőknek be kell mutatniuk tudományos tevékenységüket 2-3 oldal terjedelemben a szakmai önéletrajzuk csatolásával, a megfelelő publikációk hivatkozásával együtt, annak megjelölésével, melyik kategóriában kívánnak indulni a pályázaton (bölcsészettudomány, élettelen természettudomány, élő természettudomány, informatikai tudományok, jogtudomány, pszichológia és neveléstudomány, társadalomtudomány). A publikációs listának elérhetőnek kell lennie az MTMT-ben is. Olyan kutatási eredményeket ismer el a Tudomány Tanács, amelyek a pályázó személyéhez köthetők, és nagyrészt az ELTÉ-n születtek. Kizárólag megjelent publikációk alapján ítélik meg az eredményeket, ám nem csupán lezárt kutatásokat díjaznak, a jövő szempontjából ígéretes kutatások is elismerésben részesülhetnek. Előnyt élveznek a nemzetközi publikációk.

A pályázatokat elektronikus formában, 2017. szeptember 10-én 16 óráig küldhetitek el a Tudománypolitikai Iroda e-mail címére.

A Tudományos Tanács 2017-es októberi ülésén bírálja el a pályamunkákat, az elismerést 2017 novemberében, a Tudományos Kutatás Napján adják át a hozzá tartozó bruttó egymillió forint kíséretében.

Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]