A Fradi ellen az ötödik hely a tét, kemény csata vár a futsalos srácokra. Kövesd ÉLŐ-ben az eseményeket!

Az NB II Közép-Nyugati csoport felső-házi rájátszás utolsó mérkőzésén a Fradi látogat a BEAC csarnokába. A házigazdák abban a tudatban lépnek pályára, hogy ha itthon tartják a három pontot, az ötödik helyen végeznek.

A szezon utolsó meccsén teljesen megérdemelt hazai siker született, így méltóképp sikerült búcsúzni az ELTE-BEAC ikonikus alakjától, Árendás Tamástól, akinek ez volt az utolsó tétmeccse egyesületünkben. Tonyó 215 alkalommal öltötte magára az ELTE-BEAC (korábban ELTE SE) mezét, és összesen 122 gólt rúgott. Egy biztos, a kék könyökvédő nekünk nagyon fog hiányozni a BEAC csarnokból, de a nézőtéren biztos találkozni fogunk még a legendás 7-essel.

II. félidő:

20. perc: Végig hajtanak a srácok, az utolsó percben sincs elveszett labda 6 gólos vezetésnél. A kilencedik nem jön össze, de minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, teljesen megérdemelten tartották itthon a három pontot.

18. perc: Árendás parádésan veszi le a labdát, 1-1 ellen mehet a kapusra, de mellé rúgja. Fél perccel később már nem hibázik, benéz középre, ez becsapja Becseit, így könnyedén passzol az üresen maradt rövid sarokba, 8-2.

17. perc: Három fradista jutott 2 BEAC védőre, de ellőtték középről, ami nem okozott gondot Máthénak.

16. perc: Hegyi lekopírozza a gólját, megint elhúzza mindenki mellett, de most önzetlenül passzol. Ez a veszte, Máthé résen van és fogja az erőtlen próbálkozást. Remek figura hazai oldalon, a hosszúra belőtt labdát Dajka pörgette a kapufára. Pár másodperc múlva már nincs kegyelem, Jung remekül emel a kimozduló Becsei mellett a kapuba, 7-2.

14. perc: Átadta a kezdeményezést a Fradinak a BEAC, de komolyabb helyzetig nem jutnak a zöldek. Ha Máthén már túljutnak, mindig van egy utolsó védő, most épp Mudra tisztáz ziccerben.

10. perc: Nem adja fel a Fradi, egy egyéni akció végén Hegyi mindenki mellett elhúzta, a végén pedig a Kinde helyére érkező Máthé mellett a kapuba gurít. 6-2. Közben kapust cseréltek a vendégek is, Becsei próbálja megállítani Kénoszt Ferenc legényeit.

9. perc: Eldőlni látszik, a jobb oldal továbbra is remekel: most Bereczky húzza meg, majd egy leheletfinom bokamozdulattal pörget a kapuba, 6-1.

8. perc: Nem lankadhat a figyelem, egy kapufa jelzi, hogy a Fradi még közel sem adta fel. A sporik próbálják megfogni a meccset, a zöldek már 5 faultnál járnak, míg mi 3-szor szabálytalankodtunk.

6. perc: Nem lankadnak a fiúk, ami az előbb kimaradt, most már bemegy! Harcias labdaszerzés után Dajka passzolt az üres kapuba.  4-1. Mire ezt leírom, tovább nő az előny, szinte lekopírozzák az előző akciót a fehérmezesek: a jobbról bepasszolt labdát most Jung pörgette be, 5-1.

4. perc: Továbbra is uraljuk a mérkőzést, a srácok minden labdáért megküzdenek. Dajka húzza meg remekül a szélen, Mudrának teszi középre, de Borsi egyelőre meccsben tartja a többieket.

2. perc: A zöldek kezdenek, a tempó továbbra is óriási, amiből mi jövünk ki jobban: Szinit lerántani sem tudják a szélen, középre adja a labdát, amit az érkező Gallatz passzol az üres kapuba. 3-1, így tovább!

I. félidő:

20. perc: A félidő végére sem csökken a sebesség, előbb a Fradi próbálkozhatott, majd ki más, mint Szini került ziccerbe, de elég furán pattant hozzá a labda, így hiába volt centikre a gólvonaltól, nem tudta a kapuba lőni a játékszert. Összességében teljesen megérdemelten vezetünk, a Fradi percekre tudta csak átvenni a játék irányítását, igaz, abból sikerült teljesen nyílttá tenniük a mérkőzést.

18. perc: Szini újabb nagy helyzete, Kinde remekül dobta elé a labdát, szépen akarta elpöccinteni a kapus mellett, de a Fradi hálóőre résen volt.

16. perc: Szinte lehetetlen követni az eseményeket, előbb a Fradi jut el ziccerig pár passzból, de Kinde magabiztosan zárja a szöget, majd Jung megy el szépen a szélen, középre passzol, de egy utolsó láb ment a végén. Az ellentámadást a félpályánál csak szabálytalanul tudjuk megakadályozni, 5. faultunk volt.

15. perc: Villámkontra hazai oldalon, Jung készít le remekül egy labdát Mudrának, de Borsi óriási bravúrral szögletre ment.

14. perc: Időt kérnek a vendégek. Eseménydús mérkőzés, percenként forognak veszélyben a kapuk, amiből egyelőre mi jövünk ki jobban. Érdemes lesz a faultokra is figyelni, már csak 1 lehetőségünk van büntetlenül. Újra Fradi szabad, ezt már nem lövik el, de komoly helyzetig nem jutnak belőle.

13. perc: Újabb eladott labda hazai oldalon, egy-egy ellen viszont Kinde verhetetlen, marad az előny.

12. perc: Veszélyesen passzoglattunk hátul, ennek meg is lett a böjtje. Labdát szerzett a Fradi, 3 a 2 ellen pedig üres kapura játszották, Kinde tehetetlen volt már. 2-1.

11. perc: Újabb veszélyes Fradi szabad, de veszélytelenül kapura lövik. A támadásból hiába lövünk ziccert nincs gól.

10. perc: Szini most már nem hibázik, erőszakosan tör be, majd kilövi a hosszút. 2-0, Bravó srácok!

9. perc: Hatalmas iram a mérkőzésen, csoda, hogy még csak egy gól esett. Most épp Mudra lövése kerülte el centikkel a hosszú sarkot, Borsi már verve volt.

8. perc: Jó helyről jöhetett szabadrúgással a Fradi, de Fehér Dániel lövése veszélytelennek bizonyult.

8. perc: Bereczky szerzett harcosan labdát, egy az egyben mehetett, középre passzolt, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a zöldmezesek.

7. perc: Pelle lövése nem talál kaput, kezd magára találni a Fradi. Mudra adta el nagyon csúnyán a labdát, de utána remek volt a blokk, így megúsztuk egy szöglettel.

6. perc: A semmiből egy Fradi helyzet, a jobb oldalról a kapufát találják el, de Kinde is résen volt.

5. perc: Nagyon érik a második Szini gól, megint Gallatztól kapott remek passzt, de a rövid oldalra tartó lövése centikkel célt tévesztett. Kár érte, már legalább két góllal kellene vezetnünk.

4. perc: Szini újra helyzetben, egy eladott labda után 8 méterről lőhetett, de nem talált kaput.

3. perc: Gallatz kapott remek felpasszt, elhúzta a kapus mellett, majd az érkező Szini elé passzolt, aki magabiztosan lőtte a kapuba. 1-0

Az első percekben kemény mezőnyjáték folyik, a zöldek többször csak szabálytalanul tudják megállítani a hazaiakat, hamar 2 faulton álltak. Komoly helyzet egyik oldalon sem adódott.

 

ELTE-BEAC: Kinde – Gallatz, Árendás, Szini, Béni. csere: Máthé, Bereczky, Ádám, Dajka, Jung, Mudra
FTC Futsal-Fisher Klíma: Borsi – Hegyi, Fehér, Kiss, Pándy-Szekeres. csere: Becsei, Fritz, Peller, Szabó

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]