“ELTE Sikerek” – az ELTE Alma Mater előadássorozatot indít

Sok évre tervezett ötlete valósul meg 2017 májusától az ELTE Alumni Központnak. “ELTE Sikerek” címmel indít előadássorozatot, melyet az ELTE falai közül kikerült hírneves alumnusok tartanak. 

A tudásmegosztási előadássorozatot az Aula Magnában szerdai esti időpontokra szervezik. Az Alumni Központ munkatársai szeretnék, ha a rendezvénysorozat elősegítené, hogy az egyetemen végzetek közössége erősödjön, ezzel hozzájárulnának az ELTE szellemiségének növeléséhez. Az előadók olyan sikeres, elismert egykori ELTE-s hallgatók, akik személye és munkája példaértékű és inspiráló lehet. Az előadók nemcsak a szakmai pályájukról, hanem egykori egyetemi emlékeikről, mestereikről is mesélnének, illetve arról, milyen szerepet tölt be az ELTE későbbi szakmai sikereiben. Az előadások után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várják az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a jelenlegi hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését, és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Mezey Barna rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nyitóelőadását Lovász László Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartja 2017. május 17-én 18.30-as kezdéssel az ELTE ÁJK Aula Magnában (1056 Budapest, Egyetem tér 1-3.).

ELTESikerek_Sajto_Web

 

További részletek:

A rendezvényre a belépés díjtalan, a részvételhez regisztráció javasolt.

 

Forrás és képek: ELTE Alumni Központ

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]