Hol dolgozzunk – A magyar egyetemisták kedvenc munkahelyei

Magyar egyetemi és főiskolai hallgatói vélemények alapján az IT szektor, az autógyártás, valamint a bankszektor kínálja a legjobb munkalehetőségeket. Egy másik felmérésből pedig kiderült, milyen karriert képzelnek el maguknak a hallgatók.

A Universum Global felmérése szerint a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók munkahelyi elvárásai közt szerepel, hogy egy fejlődést biztosító, teljesítményüket szakmailag és anyagilag is elismerő, egyben a magánélet és a munka egyensúlyára törekvő helyen dolgozzanak, ahol ráadásul kellemes a munkakörnyezet is.

A kutatás az üzleti és a mérnöki szektorban azt is vizsgálta, hogy a hallgatók szerint melyek a legjobbak a Magyarországon elérhető munkahelyek közül. Mindkét listában szerepelnek a hallgatók által leggyakrabban megjelölt 30 munkahelyet, illetve nemek közötti bontásban megadják a top 10-et is.

Az üzleti és kereskedelmi szektor dobogójának tetején az IT óriás Google, majd az Apple áll, őket a L’Oréal követi – utóbbi főleg a női hallgatók körében volt népszerű.  A felmérésben jól érzékelhető a nemek közti eltérés: a férfiaknál például meg sem jelenik a top 10-ben a L’Oréal vagy a WizzAir, de a Prezi is kiszorult; helyette a bankszektor és az autóipar szereplőit (Audi, BMW Group, OTP Bank, Magyar Nemzeti Bank) tartják jobbnak karrier- és munkalehetőség szempontjából.

A mérnöki szektorban már átütő az autóipari munkáltatók felülreprezentáltsága – a férfiak között a top 5-be csak ilyen cég fért be 5. Sőt, az Audi még a női top 10-ben is megszerezte az első helyezést (a BMW Group pedig a 7. helyet).

Nézzétek meg hazánk listáját itt.

Forrás: eduline.hu

Kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]