Ismét díjat kapnak az ELTE ígéretes kutatói

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa immár második alkalommal írta ki a negyven évnél fiatalabb kutatók elismerésére “Az ELTE ígéretes kutatója” pályázatot. A felhívásra idén 61 érvényes pályamű érkezett, amelyekből a Tanács tudományterületenként egyet szavazhatott nyertesnek, így összesen heten vehetik át az elismeréssel járó egymillió forintos pénzjutalmat.

A bölcsészettudomány kategóriában Kelemen Pál, az élettelen természettudományban Farkas Illés, az élő természettudományban Solymosi Katalin, az informatikában Burcsi Péter, a jogban Hoffman István, a pszichológia és neveléstudományban Janacsek Karolina, a társadalomtudományon belül pedig Kiss Hubert János kaphatja meg “Az ELTE Ígéretes Kutatója” díjat.

Az elismeréseket a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz csatlakozva a Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n nevű programon Mezey Barna rektor adja át 2016. november 18-án az Egyetemi Könyvtár Dísztermében. Az ELTE Tudományos Tanácsa által második alkalommal megrendezett ünnepségen az érdeklődők három előadást is meghallgathatnak, a díjazottak pedig posztereken mutathatják be tudományos munkájukat.

“Az ELTE Ígéretes Kutatója” elismerés díjazottainak részletes bemutatása

A pályázat korábbi nyerteseiről itt olvashatnak.

Forrás: ELTE.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]