Elnököt választottak a PPK-n

A PPK HÖK alakuló küldöttgyűlésén 2015. május 7-én újra tisztségbe lépett Sztilkovics Zorka és csapata.

A küldöttgyűlési tagok 14 mandátummal voltak jelen az ülésen. Először elfogadták Sztilkovics Zorka, mint leköszönő elnök beszámolóját, majd a bizottsági elnökök beszámolóiról szavaztak egy csokorban.

A PPK-n 2015 tavaszán zajlott az elnökválasztás először közvetlen módon, tehát nem a küldöttgyűlés döntött az elnök személyéről, hanem a hallgatók közvetlenül választották meg az induló elnököt, Sztilkovics Zorkát. A Választási Bizottság beszámolt a választási időszakról. Két elnökjelölt pályázott a pozícióra, de az egyik csapat jelölése érvénytelen volt. Húsz új kari küldöttgyűlési tagot, valamint két EHÖK KGY tagot (Baranyai Melinda, Lohn Andrea) és három póttagot (Csillik Orsolya, Rebák Tamás, Üllei Kovács Zsuzsanna) is választottak a hallgatók. Az Ellenőrző Bizottság beszámolójából kiderült, hogy a választások szabályosan zajlottak le. A csapat, aki nem gyűjtött össze elegendő érvényes aláírást a jelöltállító időszakban, fellebbezett a VB döntésével szemben. Az EB felülvizsgálta az ügyet, és a VB döntését szabályosnak ítélte meg.

Sztilkovics Zorka röviden ismertette a programját, amiben nagy hangsúlyt fektet a korábbi projektek, mint a hallgatói elégedettségmérés folytatására, mindemellett innovatív ötletekkel állt elő. Ezután kinevezte az alelnököt és a bizottsági elnököket, így az új csapat tagjai:

Zsigmond Vanda, alelnök
Baranyai Melinda, Diákjóléti Bizottság elnöke
Lohn Andrea, Gazdasági Bizottság elnöke
Rebák Tamás, Kommunikációs Bizottság elnöke
Üllei Kovács Zsuzsanna, Külügyi Bizottság elnöke
Csillik Orsolya, Rendezvényszervező Bizottság elnöke
Hegedüs Gabriella, Tanulmányi Bizottság elnöke
Elődi Fruzsina, Perspektíva főszerkesztője.

A gyűlés végén megszavazták és kinevezték az Ellenőrző Bizottság, valamint Választási Bizottság új tagjait, így a bizottságok felállása jelenleg a következő:

Nagy Zsófia, Ellenőrző Bizottsági tag
Krázsik Dóra, Ellenőrző Bizottsági tag
Mihály Henriett, Ellenőrző Bizottsági tag
Turóczi Zsófia, Választási Bizottsági tag
Néher Benjámin, Választási Bizottsági tag
Németh Henriett, Választási Bizottsági tag.

Ezúton is jó munkát és sok sikert kívánunk a megválasztott csapatnak!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]