Pályázz párhuzamos képzés kompenzációjára!

Ebben a félévben is kiírásra került a párhuzamos képzés kompenzációja ösztöndíj, melyre november 3-tól november 9-ig lehet pályázni.

Az ELTE Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság ebben a félévben is pályázatot hirdet párhuzamos képzés kompenzációja ösztöndíj elnyerésére, mely a többlettanulmányokat végzők támogatását szolgálja. Az ösztöndíjra tehát azon hallgatók jogosultak, akik egyszerre két képzésen folytatnak tanulmányokat, melyek közül az egyik önköltséges.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, ebben a félévben átalakul az ösztöndíj, melynek odaítélésekor a tanulmányi eredményt és szociális szempontokat is figyelembe vesznek, így a támogatás összegének megállapításához az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság nem egységes mértékű visszatérítést fog megítélni a pályázók számára.

A pályázatokat ez alkalommal is a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül lehet majd benyújtani – hétfőtől, így érdemes elkezdeni a szociális helyzet felméréséhez szükséges igazolások beszerzését, mely több napot is igénybe vehet. “Habár a pályázati kiírás csak pár nap múlva lesz elérhető, biztosan kötelező lesz minden pályázathoz önkormányzati igazolást csatolni az egy háztartásban élőkről, és az azon szereplő családtagok státuszát igazoló dokumentumokat – például jövedelem igazolást, tanuló testvérek iskolalátogatási vagy hallgatói jogviszony igazolását, stb.  Akik pályáztak rendszeres szociális támogatásra, nekik ezeket az igazolásokat nem kell majd újból feltölteniük, csupán egy nyilatkozatot arról, hogy az ott megadott adatokhoz képest nem történt változás. Ehhez a pályázati kiírás mellett egy külön formanyomtatvány lesz elérhető az ehok.elte.hu oldalon” – hívja fel figyelmünket Tóth Róza, az EHÖK Szociális alelnöke.

Az Ösztöndíjbizottság a Neptun adatai alapján veszi figyelembe a tanulmányi eredményt, továbbá az OTDK-n való részvétel, illetve elért helyezés, valamint tudományos publikációk is plusz pontokat fognak érni.

A pályázatokat november 3-tól (hétfő) november 9-ig (vasárnap) nyújthatjátok be!

Kép: thegeorgefoundation.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]